SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommarläsning Fredrik Kohlberg
2024-06-30 12:39

Sommarläsning med huvudtränare Fredrik Kohlberg!☀️☀️

 

På hemsidan kan ni läsa en lång läsning av vår huvudtränare Fredrik Kohlberg som delar med sig av sina tankar efter våromgången. Tittar framåt hösten.

Men även skickar en glad sommarhälsning till er alla.

 

God läsning!

 

”-Hej i högsommarvärmen!

Då har den första halvan av serien + 1 match genomförts och ska nu summeras på ett adekvat och förståeligt sätt.

Resan började som bekant redan innan jul med KM. Sedan rullade allt på i slutet av januari med träningar blandat med träningsmatcher. Truppen började så smått hitta rätt och killarna fann varandra än mer.

Vårens träningsmatcher med Wellness Cup inkluderad genomfördes med många olika spelare. Precis så som det ska vara.

 

Att alla ska få en chans att visa upp sig. När vi närmade oss serien så hade vi en bruttotrupp som skulle göra sitt bästa att bärga så många poäng som möjligt till Högadal. Vi hade få skador och de flesta spelare var tillgängliga.

 

Premiären hemma mot ett starkt tillspetsat Sillhövda AIK U slutade med vinst 4-2 och det var precis en sådan start vi önskat oss. Allt som vi slipat och tränat på hade börjat falla på plats.

Truppen är bred och det är med några nya in i laget tuff konkurrens. Det är bara positivt och vi är inte lika sårbara om spelare blir skadade,avstängda eller av annan anledning inte kan vara med.

 

Några spelare har också lämnat Högadal pga jobb eller studier. Sist ut var Morteza, vår mittbacksgigant. Han kommer att vara saknad för sitt kloka och uppoffrande spel men inte minst för den fina människa han är. 

Vi önskar honom ett stort lycka till i fina Göteborg!

 

Nya har som sagt tillkommit och vi är idag ett 35 tal spelare och med fullgoda ersättare. Mergim, Uday Musa och målvakten Josef Esteves är bara några som anslutit.

Träningsnärvaron är hög med 20-24 spelare i stort sett varje pass.

 

Derbyt hemma mot Hällaryd är en av två höjdpunkten på våromgången. Matchen mot Hällaryd slutade med seger med 4-1 och några av våra mål var verkligen riktigt vackra mål. 

Siffrorna kan ses som en säker seger, men Hällaryd var nära att vända matchen med ett ribbskott och bollen dansandes på mållinjen i slutskedet av matchen innan vi rensade undan. 

Mål där och det hade varit en annan match. Vi redde tillslut ut deras tunga anstormning och Mulle blev tvåmålsskytt och stängde i och med matchen. 

Det har blivit fler segrar även om vi inte är helt nöjda med vårt spel. I år vinner vi dock även om inte allt är helt perfekt. 

Förra säsongen kunde vi spela bländande men fick inga poäng med oss. I är det tvärtom och det är en styrka.

 

Någon plump har det också blivit. Backaryd hemma tex och "bara" 1-1, och så den försmädliga förlusten mot Pukavik hemma. Men vi studsade snabbt tillbaka och borta mot Jämjö med ett antal spelare borta och Hamed i mål för första gången på många år är årets andra höjdpunkt. Jämjö har gått fram som en slåttermaskin och har en förkrossande +- statistik. 

Vi leder dock med 0-1 i halvtid men hade lika väl kunnat haft 0-2 då Niklas har ett skott stolpe, stolpe ut precis innan paus. 

Vår plan var tydlig. Ligg lågt och inte ge några ytor bakom vår backlinje och inte minst hjälpa Hamed i mål. Och vilken match Hamed gör som tredjemålvakt när våra två andra målvakter saknades!!

Allt som kommer mot honom i form av skott eller frilägen tar han. 

Det krävdes tre drömmål och skott från 25-30 m för att överlista Hamed i mål denna kväll. Vi vänder dessutom två underlägen 2-1 och 3-2 med mål av Imme två gånger om och får 3-3.

En heroisk insats av samtliga killar och en perfekt genomförd match. I omklädningsrummet kändes det som en seger. Niklas bad om uppmärksamheten och tyckte att vi skulle hylla Hamed för sin insats med ett fyrfaldigt leve för den match han gjorde. Ibland är fotboll bara vackert. I sanningens namn så hade Imme ett gyllene läge att sätta 3-4 på en chans innan slutsignalen ljöd. Men 1p var gott nog.

 

När serien nu vänder så ligger vi tväa i serien. Vi har gjort en väldigt bra våromgång och det ska vi vara grymt stolta över! Känslan i gruppen är fin även om det ibland finns matcher som vi spelmässigt inte är helt nöjda med. Med stundande EM i fotboll så ser vi alla hur svårt det är att genomföra en match perfekt över 90 min. I slutändan är det ändå poängen som räknas.

 

Vi drar igång om någon vecka med frivillig träning och tre veckor innan första matchen hemma mot Trion kickar vi igång ordinarie träningarna för att komma väl förberedda till den viktiga höstomgången. 

Som min gamla tränare Mats Svensson en gång sa när jag spelade i Hällaryd (ja, jag har faktiskt lirat där) -”Det är höstomgången som räknas!”

 

Stort tack till er alla som stöttat och hejat på oss under våren! Ni betyder så enormt mycket för oss och är vår 12 spelare!!

I skrivande stund har jag gått på en välbehövlig semester för att ladda om till den mycket spännande och roliga höstomgången!!

 

Jag önskar er alla en fin sommar!!

Var rädda om er!

 

PS Tyskland ena laget i final...

Vi ses på Högadalsplanen!!

 

/Fredrik Kohlberg, tränare Högadal”

 

#HISfamiljen

 

Glad sommar!
2024-06-28 09:12

Glad sommar!☀️☀️

 

HIS-familjen önskar alla en riktigt glad sommar, njut av härliga dagar med sol och bad.

Vi kommer ha lite mindre aktivitet på våra sociala medier ett tag, och återkommer till höstsäsongen drar igång igen med alla våra lag och aktiviteter.

 

Tusen tack alla för ert stöd till föreningen!

 

#HISfamiljen

Glad Midsommar!
2024-06-21 06:21

Glad Midsommar!

 

Högadals IS vill önska alla sponsorer, ledare, spelare, funktionärer, medlemmar, men även övriga föreningar i Blekinge, en riktigt Glad Midsommar och sommar.

☀️🇸🇪🍓☀️

 

Tack för ert stödet under våren, så ses vi till höstsäsongen drar igång igen.⚽️⚽️

 

//Styrelsen för Högadals IS

 

#HISfamiljen

Sillhövda AIK U-HIS 1-1
2024-06-17 21:49

Slutresultat!

 

HIS spelar lika i seriematchen borta mot Sillhövda AIK U i Division 6 Blekinge som slutar 1-1!

 

Andra matchen i rad med nytt lag så många spelare saknades på grund av skada samt avstäningar.

Trots det krigar vi till oss en viktig poäng mot ett tufft motstånd.

 

Målskyttar:

#5 David Nilsson-Banyai

 

Detta var sista matchen innan ett längre sommaruppehåll.

Vi gör en stark våromgång och ligger på en nuvarande 2:a plats i tabellen.

Nu laddar vi batterierna och så kör vi snart igen när höstomgången drar igång!

 

Nästa match för vårat A-lag när vi drar igång höstomgången blir 16 Augusti 18:30, då vi möter IF Trion hemma på Högadals IP.

 

#HISfamiljen

BingoLotto Midsommarbingo
2024-06-16 07:50

BingoLotto Midsommarbingo!

HIS säljer självklart lotter till BingoLottos årliga Midsommarbingo som spelas under midsommarafton.


Försäljningtider City Gross Karlshamn:
Vecka 24, Söndag 12:00-15:00.

 

Vecka 25 (midsommarveckan). 
Torsdag 16:15-18:30
Fredag 10:00-12:00

 

Midsommar blir sista försäljningsveckan innan vi tar sommaruppehåll, vi är tillbaks med försäljning på City Gross till höstpremiär!

 

Tack för ert viktiga stöd!

 

#HISfamiljen

Drottningskärs IF-HIS 0-2
2024-06-15 15:48

Slutresultat!

 

HIS vinner seriematchen borta mot Drottningskärs IF i Division 6 Blekinge som slutar 0-2!

 

Härlig och viktig trepoängare för laget!

Vi tackar Skäret för en bra match och alltid lika trevligt att komma ut till er på vackra Aspö.

 

Nästa match spelas Måndag 17/6 klockan 19:00 då vi möter Sillhövda AIK U på bortaplan. Det blir sista matchen innan ett längre sommaruppehåll.

 

#HISfamiljen

Nyheter från våra lag
2016 , 13/06 18:24 
Seniorer, 17/03 11:36 
2016 , 11/01 13:09 
2016 , 18/11 12:17 
2016 , 02/10 12:44 
2016 , 22/08 19:16 
 
Samarbetspartners