Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen hem Oskar Hansson!
2020-04-03 12:50
Oskar Hansson väljer att dra på sig den vinröda tröjan igen!
Oskar som har HIS som moderklubb tycker vi från föreningens sida är jättekul att egna killar väljer att komma hem igen. Senast spelade han i Sölve BK.

Vi fick en intervju med Oskar med hans tankar att välja Högadals IS.

  • Varför blev det just Högadal för din del? 
- Blev Högadal för att först och främst är moderklubben och hjärtat klappar såklart lite extra för Högadal! Sen var Fibban och Musse sugna på att få över 
mig så känns som dem verkligen tror på en och få ta lite större ansvar som ledare på planen!!

  • Tankar/förväntningar inför säsongen på laget? 
- Tror det kommer bli ett bra år när och om det kommer igång trots att det bara blir en halv säsong, förväntar att vi iallafall får minst lika bra placering som förra året.

Tack för intervjun och stort lycka till när väl säsongen drar igång!
- Tack så mycket!

#forzaHIS #HISfamiljen
Beslut om seriestart Blekingefyran 2020
2020-03-29 15:39
Nu har Blekinge Fotbollsförbund gjort beslut hur och när serierna för bland annat Blekingefyran ska starta igång. Då Sverige likt resten av världen har drabbats av coronaviruset är det osäkert när vi kan starta igång mer än att det blir tidigast i slutet av Maj.

Mer information som är hämtat från Blekinge Fotbollsförbunds hemsida https://blekinge.svenskfotboll.se/arkiv/2020/03/blekinge-fotbollforbunds-plan-for-genomforande-av-tavlings-traningsverksamhet-under-coronautbrottet/

  • Alla tävlingsserier på seniorsidan (Div 2, 3, och 4 Damer samt Damsjuan och Div 4, 5 och 6 Herrar samt samtliga Reservlagsserier) skjuts upp på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier Div 1 Damer samt Div 2 och 3 Herrar.
  • Dessa serier spelas som enkelserier med höstomgångens spelordning som tävlingsgrund.
  • Våromgångens matcher stryks i Fogis.
  • Serierna spelas och avslutas med planerat kvalspel i oktober.
  • Lokala träningsmatcher kan spelas på alla nivåer om de följer Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer. Här är viktigt att betona skillnaden mellan tränings- och tävlingsmatch. En träningsmatch kan ställas in utan större konsekvenser. Det är inte förhållandet med en tävlingsmatch.
När vi får mer information går vi som föreningen ut med mer information.

//Fredrik Nilsson, skribent
Nyförvärv säsongen 2020
2020-03-29 15:27
En ny säsong väntar för HIS I Blekingefyran och ett par nya namn har nu anslutit till truppen:

Mattias Månsson senast i IFÖ Bromölla

Oskar Hansson senast i Sölve BK

Robin Nykvist senast i IFK Karlshamn

Besian Krasniqi senast i  IFÖ Bromölla

Amir Reza Hashemi senast i FK Karlshamn United

Jonathan Nilsson senast i Sölve BK

Theo Vallertorp


Kommer mer namn kommer information om det fortlöpande.

Lagbygge säsongen 2020
2020-03-29 15:11

Så kan vi nu börja presentera spelare som är klara för Högadaldressen inför säsongen 2020 i Blekingefyran!


Eje Gustafsson- En spelare som tog viktigt ansvar i backlinjen förra säsongen och som väljer att fortsätta i röda tröjan även denna säsongen.

Lirigzon Kastrati-
En kille som har en stor potential att bli viktig spelare på vårat mittfält och utvecklas varje säsong.

Simon Höggårdh-
Simon som har varit föreningen trogen i många år fortsätter även denna säsongen vilket är viktigt då Simon tar stort ansvar både på och utanför planen.

Kristian Frostle-
”Kidde” som han kallas har varit i föreningen ett antal säsonger och är en kille som alltid höjer moralen i laget med sin positiva energi och alltid går in för lagets bästa på planen.

Filip Mattsson-
Filip som är en rödbagge ända in i själen har utvecklats och gjorde en stark förra säsong som nu väljer att fortsätta även denna.

Niklas Henesey-
Niklas som kom sent förra säsongen till HIS, kommer nu göra sin första hela säsong i den vinröda tröjan.

Arvid Westlund Nilsson-

Ett kraftpaket som gjorde stor nytta på mitten förra säsongen

Filip Svensson-

Filip med sin vassa teknik och blick för spelet blir viktig för oss som lag även denna säsongen

Alex Persson-

Kom till HIS förra säsongen och gjorde stor nytta då han kan spela på många olika positioner.

Dennis Knutsson-

Dennis som kom sent in på förra säsongen från Asarum IF har en spännande framtid för sig som fotbollsspelare och det ska bli kul att se vad han kan utveckla.

Otto Hiller-
Vi är väldigt glada för att presentera att vi lyfter upp en egen produkt i Otto från ungdomsleden som kommer få chansen i årets trupp.
Otto har en bra attityd, och hungrig på att utvecklas med en fin teknik.


Comeback:

Oliver Johansson och Malte Nilsson drar på sig den vinröda tröjan igen!
Två killar som alltid ger 100% på plan och kommer vara till stor nytta i laget.

Referat HIS - Ramdala 5-0
2016-09-06 13:44
Oliver Johansson - Matchens lirare med sina 2 mål
Inför matchen mot Ramdala hade vi lite tur i oturen. Det var första gången på hela året där jag saknade så många startspelare som inför denna. Vilka spelare som var borta är för mig oväsentligt och jag har aldrig varit den som skyller på "att vi hade för många spelare borta" för mig handlar det om att se möjligheterna och chanserna som öppnas upp för de yngre. Nu hade vi som sagt tur i oturen att det var Ramdala vi mötte. Ett Ramdala som inför denna matchen även dem hade problem med spelare. 


Inför matchen:
Matcher som denna är inte dem enklaste. Det blev vi påminda om under vårsäsongen där Ramdala försvarar och tar även ledningen med 1-0. Vi vann förvisso matchen med 3-1 tillslut, men ett lag med vår kapacitet ska inte behöva sätta oss själva i den sitsen. Därför var det extra viktigt att vi tog jobbet och spelade på få tillslag där skärpan i sista tredjedelen spelade stor roll idag. 


Första halvlek:
Vi går ut med en hög press och jobbar ner Ramdala i banan. Vi pratar om att utnyttja deras misstag och det är också så vi gör våra 3 första mål. Oliver och Malte är för tillfället seriens hetaste forwardspar med 11 mål på dem 5 senaste matcherna, det var också dessa grabbarna som skulle sätta stopp för all spänning med tre snabba mål på 10 minuter. Ett av målen var det extra klass på där Malte Solkjaer smeker bollen i botre hörnet efter en misslyckad rensning. Första halvlek slutar 3-0. 


Andra Halvlek: 
Här har vi gjort en del byten och killarna som kommer in visar fin inställning. Vi gör både 4-0 och 5-0 signerade Alexander Stenfelt & Johannes Sjöberg. Detbutmål för Johannes S dessutom, kul! Något som däremot var mindre kul var att Alexander landade på sin hand och bröt handleden vilket tyvärr resulterar i 6 veckors gips och rehab. 

Matchen slutade 5-0 


Johan Andreasson gör en bra match som mittback
Simon Gustavsson styr upp mittfältet stabilt
Oliver & Malte gör precis det dom ska - MÅL 

" Andra halvlek vet jag knappt hur jag ska beskriva ... "
2016-08-31 20:56
Kvalité både på plan och på bild.
Vi tar ett snack med Högadals mittbacksgigant Samuel Magnesjö. En orädd mittback med ett fint tillslag i båda fötterna. Fått väldigt fina lovord från många och besitter fin potential för att utvecklas till en mycket stabil mittback. 

Hur analyserar du matchen mot AIK Atlas första halvlek respektive andra?
Första halvlek skulle jag säga att vi är något tillbakapressade och vi låter Atlas få lite för många chanser. Vi lyckas ändå göra ett fint mål efter två bra individuella prestationer av Simon och Malte. Andra halvlek vet jag knappt hur jag ska beskriva. Atlas får in tre snabba bollar och det är egentligen då vi vaknar. Vi svarar med att också göra tre mål och vi har tagit tillbaka ledningen. När Atlas sedan kvitterar till 4-4 med tre minuter känns det som att det ska bli slutresultatet. Men Musse byter plats till forward och lyckas göra 4-5. Galen match, för att vara kortfattad.

Det var en väldigt öppen match och återigen drog de vinröda det längsta strået, vad är det som gör att ni är så starka i slutet av matcherna?
Jag tror att mycket beror på att vi allihopa har en enorm strävan efter att vinna. Vi ger absolut inte upp oavsett vad det står på måltavlan. Det har vi visat rejält denna säsongen, senast mot Atlas. Sedan beror nog mycket också på träningsupplägget, vi har nog kört betydligt tuffare än de flesta lagen under uppehållet vilket har gett positiv effekt.

Vad tycker du om din egna säsong hitintills?
Detta är mitt första år i en riktig seniorserie och jag måste säga att det är riktigt roligt. Att efter sjutton matcher fortfarande vara obesegrad och spela mittback tycker jag är ett bra facit på att det man gör är bra.

Vi gratulerar för den osannolika vinsten mot Atlas och önskar ett lycka till mot helgens motståndare Ramdala IF.
Tack så mycket!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
HEM, 26/07 19:04 
HEM, 04/07 13:44 
HEM, 12/06 07:34 
 
Samarbetspartners