Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Referat HIS - Ramdala 5-0
2016-09-06 13:44
Oliver Johansson - Matchens lirare med sina 2 mål
Inför matchen mot Ramdala hade vi lite tur i oturen. Det var första gången på hela året där jag saknade så många startspelare som inför denna. Vilka spelare som var borta är för mig oväsentligt och jag har aldrig varit den som skyller på "att vi hade för många spelare borta" för mig handlar det om att se möjligheterna och chanserna som öppnas upp för de yngre. Nu hade vi som sagt tur i oturen att det var Ramdala vi mötte. Ett Ramdala som inför denna matchen även dem hade problem med spelare. 


Inför matchen:
Matcher som denna är inte dem enklaste. Det blev vi påminda om under vårsäsongen där Ramdala försvarar och tar även ledningen med 1-0. Vi vann förvisso matchen med 3-1 tillslut, men ett lag med vår kapacitet ska inte behöva sätta oss själva i den sitsen. Därför var det extra viktigt att vi tog jobbet och spelade på få tillslag där skärpan i sista tredjedelen spelade stor roll idag. 


Första halvlek:
Vi går ut med en hög press och jobbar ner Ramdala i banan. Vi pratar om att utnyttja deras misstag och det är också så vi gör våra 3 första mål. Oliver och Malte är för tillfället seriens hetaste forwardspar med 11 mål på dem 5 senaste matcherna, det var också dessa grabbarna som skulle sätta stopp för all spänning med tre snabba mål på 10 minuter. Ett av målen var det extra klass på där Malte Solkjaer smeker bollen i botre hörnet efter en misslyckad rensning. Första halvlek slutar 3-0. 


Andra Halvlek: 
Här har vi gjort en del byten och killarna som kommer in visar fin inställning. Vi gör både 4-0 och 5-0 signerade Alexander Stenfelt & Johannes Sjöberg. Detbutmål för Johannes S dessutom, kul! Något som däremot var mindre kul var att Alexander landade på sin hand och bröt handleden vilket tyvärr resulterar i 6 veckors gips och rehab. 

Matchen slutade 5-0 


Johan Andreasson gör en bra match som mittback
Simon Gustavsson styr upp mittfältet stabilt
Oliver & Malte gör precis det dom ska - MÅL 

" Andra halvlek vet jag knappt hur jag ska beskriva ... "
2016-08-31 20:56
Kvalité både på plan och på bild.
Vi tar ett snack med Högadals mittbacksgigant Samuel Magnesjö. En orädd mittback med ett fint tillslag i båda fötterna. Fått väldigt fina lovord från många och besitter fin potential för att utvecklas till en mycket stabil mittback. 

Hur analyserar du matchen mot AIK Atlas första halvlek respektive andra?
Första halvlek skulle jag säga att vi är något tillbakapressade och vi låter Atlas få lite för många chanser. Vi lyckas ändå göra ett fint mål efter två bra individuella prestationer av Simon och Malte. Andra halvlek vet jag knappt hur jag ska beskriva. Atlas får in tre snabba bollar och det är egentligen då vi vaknar. Vi svarar med att också göra tre mål och vi har tagit tillbaka ledningen. När Atlas sedan kvitterar till 4-4 med tre minuter känns det som att det ska bli slutresultatet. Men Musse byter plats till forward och lyckas göra 4-5. Galen match, för att vara kortfattad.

Det var en väldigt öppen match och återigen drog de vinröda det längsta strået, vad är det som gör att ni är så starka i slutet av matcherna?
Jag tror att mycket beror på att vi allihopa har en enorm strävan efter att vinna. Vi ger absolut inte upp oavsett vad det står på måltavlan. Det har vi visat rejält denna säsongen, senast mot Atlas. Sedan beror nog mycket också på träningsupplägget, vi har nog kört betydligt tuffare än de flesta lagen under uppehållet vilket har gett positiv effekt.

Vad tycker du om din egna säsong hitintills?
Detta är mitt första år i en riktig seniorserie och jag måste säga att det är riktigt roligt. Att efter sjutton matcher fortfarande vara obesegrad och spela mittback tycker jag är ett bra facit på att det man gör är bra.

Vi gratulerar för den osannolika vinsten mot Atlas och önskar ett lycka till mot helgens motståndare Ramdala IF.
Tack så mycket!
" Jag gör mitt bästa varje gång ... "
2016-08-25 10:43
Mansor Fajadh in action. Foto: My Hardarsson
Mansor Fajadh ännu en ung lovande spelare som i slutet fått betydligt mer speltid i höst kontra våras. Nu senast gjorde han återigen ett piggt inhopp tidigt in på andra halvlek där han även krönte sitt mycket pigga inhopp med att få göra ett mål. 

Ni vann senast mot Hoby GIF. Hur tyckte du matchen gick? Jag tyckte att vi förde matchen i första halvleken men blev lite för avslappnade i andra med tanke på ställningen. Även om vi inte gör vår bästa match är det viktigaste att vi tog 3 poäng.

Ni leder serien med 6 omgångar kvar, hur tror du säsongen slutar och vad talar för att ni går hela vägen?
Är man obesegrad efter 16 omgångar så talar det för sig själv. Även om vi spelar dåligt så har vi en inre styrka i laget som gör att vi höjer oss automatiskt sista perioderna av matchen. Vi har vänt underläge två gånger om med och i båda matcherna har vi haft en utvisad spelare.

Du har dem senaste matcherna fått bety dligt mer speltid och krönte insatsen med att göra ett mål senast mot Hoby, hur kändes det?
Det känns bra att coachen ger mig förtroende och jag gör mitt bästa varje gång jag får chansen därför kändes det väldigt bra att få belöning för hårt jobb
" Vi har visat hela säsongen hur starka vi är ... "
2016-08-17 20:32
Simon Gustavsson tycker till ...

Vi tog oss ett snack med El Capitano Simon Gustavsson. Såhär tycker han om våra två efter uppehållet...

Vad säger du om Lyckå matchen?

Med tanke på att vi hade 4 killar borta från startelvan känns det mycket bra att få med sig 3 poäng hem i ett toppmöte som detta. Vi spelar ingen jätterolig fotboll men vi försöker spela bollen. Vi får försvara mycket och återigen en bra laginsats där alla springer 90 minuter för varandra.

Vad är skillnaden till den stora förbättring från matchen mot Sölve BK?
Rätt lika matcher med 2 lag i bra form där vi får jobba mycket defensivt. Den stora skillnaden var att vi alla tog åt oss av kritiken och alla kände att vi kunde göra en bättre insats som vi sedan visade mot Lyckå. Samt att de som ersatte de killar som var borta gjorde en kanoninsats, vilket är extremt kul.

Varför har det gått så bra denna säsong och vad är det som gör HIS så starka trots att man vissa matcher underpresterat?
Vi är ett härligt gäng som har roligt både på matcher och träningar. Sen har en bra mentalitet och jobbar för varandra hela tiden. En blandning av LITE äldre med rutin och yngre killar har visats sig vara ett bra recept. Vi fick tillskott innan säsongen av ett par killar som jag tror fick en liten nytändning i Högadal, detta gav nog även några av de andra killarna en liten spark i baken och har påverkat truppen positivt.

Alla i truppen strävar efter samma sak och vill detta till 100% och det speglar sig i matcherna när vi lyckas ta poäng även när vi gör sämre matcher.

Vågar du tippa vilka som hamnar topp 3?
Det kommer bli tufft om platserna högst upp, det är många lag som har bra facit i nuläget. Det såg länge ut som att Olofström skulle vara extremt farliga men har haft det tufft efter uppehållet. Jag tror att Sölve, som har hittat ett bra sätt att spela fotboll på kommer slåss om en plast i topp 3. Sedan har Lyckå visats sig vara ett starkt lag när de har alla friska. Till sist måste jag ju tro på oss då vi har visat hela säsongen hur starka vi är.

HIS - Sölve BK 2-2
2016-08-11 09:39
Filip Svensson in action mot Sölve BK
Omstarten av div 5 och första mötet väntar Sölve BK. Ett Sölve som har ett löjligt bra facit dem senaste matcherna där man också besegrade Olofström med 5-1. Vi visste detta skulle bli en tuff match och den starten Sölve BK hade i början av året var precis som jag trott en tillfällighet. Att Sölve med Hebbe i spetsen gjort sin hemläxa sen första mötet hade jag inget annat än förväntat mig. Vi lyckades i de sista minuterna knipa en livsviktig poäng och drygade där med ut avståndet lite från Olofström. 


Bitvis spelade vi bra och kunde gjort något mål till i första halvlek, men det var inte riktigt vår dag. Det var inte mycket som stämde och ärligt talat finns det inte så mycket positivt att skriva mer än att vi visade moral och styrka när vi kvitterar via Malte Nilsson med endast 3 min kvar. Under hela året har vi visat prov på fin och snabb fotboll, därför är det inte oväntat att vi just i denna toppmatch gör en plattmatch. Sölve BK heta och redo att ta striden om toppen medans vi inte var lika seriösa med uppgiften. Nu kom vi undan med en poäng vilket är oerhört viktigt för laget och moralen. 


Inför matchen mot Lyckå FF saknar vi ett par startspelare, men det behöver inte alltid vara dåligt. Vi får in hungriga killar i startelvan som under hela vårsäsongen krigat om en plats samtidigt som de lite "äldre" killarna höjer sig och ta ansvaret ytterligare. Det vet jag blir en giftig kombination. Lyckå FF kommer behöva göra sin bästa match denna säsong, detta är deras sista chans att hänga med.

Vi har allt att vinna och inget att förlora!
// Musse Merzi 
Per Widerberg
2016-08-06 17:26
Per Widerberg
Vi hälsar Per Widerberg välkommen till klubben. Per spelade senast i Storfors AIK från Piteå där han också studerade som journalist. Per är en stabil målvakt med bra reflexer och fina egenskaper som ledare. Detta är en välbehövlig utökning då Per automatisk kliver in och bidrar med sin erfarenhet. 

Berätta lite om dig själv
1. Född och uppvuxen i Svängsta. 22 år gammal och målvakt. Har spelat i båda Mörrum och Svängsta. Nu senast lirade jag i Storfors AIK uppe i Piteå där jag pluggat i tre år. 

Varför hamnade valet på Högadal? 
2. Hört bra saker om klubben och det känns som ett lag med en härlig sammanhållning. Något jag tycker är oerhört viktigt i mitt val av klubb.

Vad har du för förväntningar på säsongen? 
3. Hoppas såklart att komma in i laget så bra som möjligt och få några matcher i höst. Sedan utveckla mitt eget spel och hjälpa laget så mycket jag kan.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Samarbetspartners