Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Huvudtränare klar 2018!
2017-11-15 16:10
Bekant ansikte tillbaka i ledarstaben!
Ny huvudtränare är klar inför kommande säsong och valet föll på vår nygamle tränare Musse Merzi. Musse har haft flertalet av spelarna säsongen 2016 då man vann div 5 och känner även till föreningen väldigt bra vilket gjorde valet väldigt enkelt för oss. Till sin hjälp finns det lite gott och blandat som vi kommer presentera lite senare fram. 


Hur känns det att vara tillbaka i HIS som tränare igen?
Det känns bra. Jag har bra koll på truppen och kommer även få in en del förstärkning på ledarsidan samtidigt som ett par finns kvar från förgående säsonger. Ett ungt och bra gäng som jag tror mycket på. 


Beskriv dig själv som tränare.
Ja du. Alltid en tuff fråga när de kommer till en själv, men en rak och ärlig person skulle jag vilja påstå. Lägger också stor vikt på sammanhållningen då man i slutändan inte få glömma att fotboll ska vara roligt. Finns glädjen har man kommit en bra bit på vägen. Resten lämnar jag åt andra att bedöma. 


Hur ser du på nästa års upplaga utav div 4? 
Jag målade upp Hörviken till årets favoriter och Team Jacob levererade verkligen. Hörviken släppte endast in 6 mål om jag inte är helt fel ute. Det väger nästan tyngre än våran 22 matcher utan förlust i div 5 ;) 

Fast inför detta årets upplaga utav div 4 som faktiskt är sämre än på många år så vill jag redan nu måla upp två solkara favoriter. Den ena är Saxemara IF, med Paul Scott i spetsen. En bra trupp som inte riktigt fick till de i div 3 och som inför denna säsong i stort sett gjort klart med hela truppen. Det här med att man ska satsa ungt tror jag inte riktigt är sanningen, men det återstår att se. Den andra är givetvis FK Karlshamns united.

FK Karlshamns united har två avancemang på sina två första säsonger och en KM-titel dopat med stjärnor från superettan och den turkiska högsta ligan. Man gick även och vann minnesturneringen för andra året i följd. Lägg därtill alla intressanta nyförvärv man hört via omvägar där enbart Denis Jahic genererar en definitivt serieseger. Oavsett vad ska man tillhöra toppen och med en kille som Ilir Alaj i laget så finns det inget mer att diskutera än serieseger. 


Tack för att du tog dig tiden att svara. 
- Tack själva. 

MVH HIS. 
"Det finns en hel del spelare som måste ..."
2017-05-14 11:01
Musse Merzi, Senioransvarig över HIS.
Nu har du sett Högadal några matcher från läktaren, hur är det jämfört med att du står vid bänken och dirigerar?

Som ett lag jobbar vi helt OK ihop, men individuellt har jag mer att önska från vissa håll. Det är alldeles för mycket misstag och felbeslut som sätter oss i positioner där vårt försvar gång på gång får agera livlina och förr eller senare kommer vi bli straffade. Det finns en del spelare som måste upp i nivå och nu har man haft ett par matcher på sig. Kan vi minimera misstagen samtidigt som vi värderar våra lägen bättre kan vi bli giftiga. Jag tror på detta laget och kapaciteten finns där för ytterligare ett par nivåer, men nu gäller det bara att försöka hitta en så jämn högsta nivå som möjligt!

Vi har fått en lovande start på serien med tre raka segrar, vad tror du det beror på?

Sammanhållningen. Vi är ett mycket fint gäng som har roligt ihop. Självförtroende är på topp och killarna är väl medvetna om det hårda jobbet som krävs. Detta året har Thomas och Robert slipat än mer på detaljerna på hur vi vill spela och där känner jag att vi börja komma i fas.  

Känner du att det finns en risk för lite bekvämligheter på planen efter denna perfekta starten?

Absolut, men vi måste som sagt upp ett par nivåer för att orka hela vägen.

Spelet har inte klickat helt än så länge, vad tror du det beror på?

Kan egentligen inte klaga på så mycket efter denna fina start vi fått, men jag vet att killarna inte är nöjda sett till hur spelet sett ut. Måste dock få säga att de är imponerade att ha vunnit trots uteblivet spel.

Om man ser på lagdelarna ute på plan, är det någon del du tycker måste höja sig?

Tycker att alla kan höja sig. Man ska aldrig vara nöjd. En som däremot tagit ytterligare ett kliv, men som erkänt är duktig är vår målvakt Mattis Wendell.

Vad är styrkorna med Högadal 2017?


Vi har en bred trupp med många intressanta killar underifrån. Hög närvaro på träningen där vi hela tiden pushar varandra framåt.

Vad är svagheterna?

Den ojämna nivå vi pendlar mellan.

Om det är något du skulle vilja förändra i nuvarande trupp, vad skulle det vara?

Jag är nöjd med laget och med truppen!

Sölve står som nästa motståndare, laget har imponerat stort, ändå tror många på en enkel seger för Högadal. Dina tankar om matchen?

Kommer vi upp i den nivån jag vet att vi kan prestera ska Sölve BK inte vara några problem för oss.

Nilsson om drömmålet: ”Enkelt”
2017-05-11 19:57

Inget av lagen hade lyckats göra mål och det var en ganska chansfattig match. Men i slutet av matchen mot Jämjö slog inhoppande Malte Nilsson till med ett riktigt drömmål och säkrade tre nya poäng till Högadal. Laget har börjat säsongen med tre vinster och den obesegrade sviten från förra säsongen fortsätter. Vi tog oss ett snack med senaste matchhjälten och ställde lite frågor till lagets egna ”supersub”

Du stod för ett riktigt drömmål senast i slutminuterna mot Jämjö. Ta oss igenom målet.
– Minns inte hela sekvensen, men jag tror att Ridde har bollen, och via ett motlägg så flyger bollen åt mitt håll. Jag tar emot den på bröstet, låter den studsa en gång, trixar sedan upp bollen och skjuter på volley mot bortre krysset. Enkelt!

Kände du direkt att bollen skulle gå in i mål?
– Ja det gjorde jag!

Trots att insatsen inte var den bästa, så vann vi igen vad sänder det ut för signaler tycker du?
– Det visar att vi är ett lag som kommer vara med och slåss om platserna högst upp i tabellen.

Att vi är ett lag som är svåra att slå, och som inte ger sig. Du har blivit kallad för ”Supersub” är det ett smeknamn du trivs med?
 – Absolut, Jag gillar det!

Tre matcher har resulterat i tre vinster, hur starkt är det av laget att börja säsongen med fullpott?

– Det är väldigt starkt. Även om spelet inte fungerat till 100% så har vi ändå plockat nio poäng av nio möjliga, vilket är oerhört bra. Men jag visste på förhand att vi var ett riktigt bra lag, så jag är inte särskilt förvånad. På söndag möter vi Sölve, ett lag som imponerat i säsongsinledningen och som vi spelade oavgjort mot under försäsongen.

Tankar om den matchen?
 – Sölve är ett erkänt starkt lag som vi känner ganska bra då vi både mötte dem ett par gånger förra säsongen och nu även på försäsongen. Jag tror att om vi bara får spelet att klicka så blir det en enkel seger.

Hur ser du på din roll i truppen, är du nöjd med din speltid?
– Jag är nöjd!

Om du ser på tabellen nu efter de första omgångarna, ser den ut som du trodde att den skulle göra eller är det något som förvånar dig?
– Nej, inga större överraskningar. Fast jag trodde nog att Hällaryd skulle vara bättre än vad dom visat under de inledande matcherna.
Slutligen, tippas söndagens match.
– Vi vinner med 3–0.

Den obesegrade sviten ...
2016-12-31 10:57
22matcherwazzup

Högadals IS Säsongen 2016 serieseger

Jag vill börja med att tacka alla spelare som under hela året visat en god inställning, hög närvaro och en fantastisk utvecklingskurva. Även ledarstaben med Erdtman, Erik, Putte, Kibbe och Gunnar för hjälpen med A/B-laget. 


Året 2015 slutade inte bra för föreningen som ligger mitt hjärta närmst, Högadal. Redan andra säsongen i Division 4 åkte man ur och det gjorde man med dunder och brak. Spelare som varit trogna sin förening och alltid prioriterat Högadal i första hand fick ett väldigt tufft, men ack så lärorikt år. Laget räckte inte till och det förlorades många viktiga spelare. Vissa matcher fanns det knappt spelare att tillgå, och på träningarna hade man knappt spelare till smålagsspel.


Jag blev tillfrågad att tillsammans med Mikael Erdtman och Eric Gerhardsson ta över HIS som seniortränare. För mig handlade det aldrig om att jag var tveksam, absolut inte. Det handlade mer om att känna efter ifall jag var färdig som domare och ifall jag ville lägga ner den tiden som det krävdes för att ge det en ärlig chans. Efter ett par veckors övervägande och många samtal med klubben kände jag att Högadal var det solklara valet då tiden jag fick lägga ner som domare var alldeles för omfattande.


Vi satte igång med rekryteringsprocessen direkt och Rachid Merzi blev den första värvningen. Vi visste att vi var tvungna att värva ett par spelare för att få ordning på de dåvarande killarna i laget. Martin Håkansson anslöt från IFK Karlshamn. Vi breddade truppen med spelare som tillhört föreningen innan och som vi visste andades vinrött. Benjamin Gaćanin, Hussein Fayadh och Hannes Nordgren är några exempel.

Efter ett tag lyckades vi även värva Gezim Gashi som även han växt upp på Högadalsplanen som ungdomsspelare. När allt detta lagt sig och kommit ut flöt resterande spelare med. Vi fick viktiga kuggar som Kevin Wallin, Patrick Sokcic och Simon Gustavsson klara. Jag tror inte vi tappade någon spelare trots att vi åkte ur, killarna hade nu äntligen bestämt sig för att bekänna färg.


I slutet av januari så hade jag lite pappersarbete att ta itu med innan träningen. Då kliver en spelare vid namn David Lamppu in med bestämda steg för att snällt fråga om hans polare från Asarum respektive Mörrum fick prova på att spela. Med tanke på läget vi befann oss i så var allt välkommet. Sagt och gjort, två dagar senare sitter jag på kontoret in stegar Oliver Johansson, Malte Nilsson, Axel Persson, Alexander Stenfelt och Mattis Wendel. Fem unga killar som alla tyvärr funderade på att lägga skorna på hyllan. Vad det beror på är oväsentligt, det viktigaste för mig var att få dessa killar till att tycka det var roligt att träna, få dem att känna en gemenskap och en tillhörighet. Under mötet hade de inga direkt önskemål mer än att få träna och spela ihop. Det var dock en som kom med ett litet krav, och det var Mattis. Han ville spela som utespelare och föreslog att han kunde stå någon gång ibland. Det var ju tur han ändrade sig då han varit den bästa målvakten i Division 5 under den gångna säsongen.


En vecka efter tillkom även Samuel Magnesjö och han var förmodligen den som jag tror hade det tuffast med motivationen i början. Trots detta tog inte lång tid för någon utav killarna att bestämma sig och AIF ska ha ett stort tack som såg till killarnas bästa! En träning med under 20 spelare blev ytterst ovanligt. Killarna trivdes och glädjen blomstrade. Vi kände att vi hade något bra på gång. Det låg något speciellt i luften. Jag gjorde ett par sista försök med att utöka truppen med lite spetskompetens och Filip Svensson vars moderklubb är Högadal hade flaggat om att eventuellt vända hem igen. Jag hade Filip och även ett par andra unga killar i Högadal under min tid som ungdomstränare, och Filip var redan då fruktansvärt duktig i sin bollbehandling. Även om Pappa Thomas inte tyckte om idén om att gå ner sig från MAIF:s fina akademi till Division 5 så är jag övertygad om att han idag tycker det var ett bra val trots allt! Filip är en spelare med en hög högstanivå, men hans största motståndare är han själv. När det går bra briljerar han som ingen annan, dock blir det så att när huvudet inte riktigt hänger med så hämmar det hans spel. Nästa år är jag säker på att Filip blir en fruktad spelare om han får en hel försäsong i kroppen.


Vi i ledarstaben la ett stort fokus på den defensiva biten. Vi hamnade på 17 nyförvärv och att få alla att dra åt samma håll var extremt viktigt för framtiden. Många utav nyförvärven kom sent och hamnade därför också efter i den fysiska biten. Man märkte det i träningsmatcherna, men även i de 2-3 första seriematcherna. Erik Gerhardsson som inför detta år la stor fokus på rörelsen och bålstabiliteten har verkligen träffat rätt. Vi har haft väldigt få muskelskador på våra spelare och en grym utveckling på den rörliga biten. Oliver Johansson tar alla priser när det kommer till
rörlighet.


Premiären borta mot Hasslö var inget direkt jag hoppats på, även om vi vann med 3-2 så satt segern långt inne. Det var många spelare som underpresterade och återigen spelade fysiken stor roll. Vi tog en chansning med stora delar av truppen, men om vi bara kunde bita ihop och jobba oss igenom de 3-4 första matcherna så var jag övertygad om att vi skulle hamna rätt igen.


Hasslö - HIS 2-3

HIS - Asarums IF/FK 2-2

Sölve BK - HIS 0-4

Kevin Wallin var en utav få spelare som visade storform under hela våren. Han tog en solklar ledning i skytteligan och gjorde mål 8(!!!) matcher i rad. Kevin tillsammans med Rachid startade säsongen fenomenalt och var också en stor del till många utav våra poäng framåt. Rachid Merzi gjorde 5 mål på fyra matcher och 9 assist som yttermittfältare. De äldre gardet levererade precis som man hoppats på.

Efter matchen mot Sölve BK så skulle vi spela mot Lyckå FF hemma på Vägga IP. Vi hade nästintill fullt lag och allt kändes bra inför matchen. Dock så dröjde inte lång tid innan vi upptäckte hur fel ute vi var från början. Lyckå var tyngre och mer disciplinerade än oss, de tog också ledningen på ett psykologiskt vis strax innan pausvilan. Det dröjde inte länge innan man utökar till 0-2, men när vi tror att vi är på väg tillbaka genom Kevin Wallins reducering åker vi på nästa kalldusch. Vi får en spelare utvisad och det redan i minut 64, inte nog med de, Lyckå stänker in 1-3 i minut 83. Vi är alltså en man mindre i ca 30 minuter. Vi ligger under med 1-3 med 10 min kvar och lyckas att i …

Minut 84: mål Rachid Merzi 2-3

Minut 89: mål Malte Nilsson 3-3

Minut 93: mål Kevin Wallin 4-3

... med en man mindre. Moral, mod, vilja och en förbannad tro på det vi gör präglade vinsten, trots att vi alla ska ha underkänt i denna kaotiska match. Erdtman var sjukskriven 3 veckor efter detta. Ha-ha!

Vi vinner mot Hoby komfortabelt i matchen efter trots en del återbud, men där kliver de unga in och gör ett kanonjobb! Mattias Olofsson visar i denna match att han definitivt är en spelare värt att satsa på framöver. Trots sin ringa ålder (född 00) visar han stor pondus och kyla i sitt spel. En annan spelare som visade framfötter och verkligen visat vilken potential han har är Victor Lindberg som inför denna match gjorde sin debut i den vinröda tröjan. Victor är en offensiv vänsterback som många gånger kommer runt på kanterna och skapar farliga chanser.

Mattis Wendel, vår förstemålvakt: Började säsongen helt OK. Hade lite problem med sina utrustningar och lite stukat självförtroende i straffområdet. En trygg backlinje blir man med en målvakt som styr och samtidigt äger sitt straffområde. Mattis tog inte bara elefantkliv i sin utveckling, han rättade till sina brister och blev en av lagets viktigaste spelare. 21 insläppta mål på 22 matcher säger en hel del. Det är ett mycket lovande facit!


HIS - AIK Atlas 2-2
Vi gjorde en helt OK match mot Atlas på hemmaplan. Det är i matchens 10 sista minuter vi tillåter dem att göra 2 mål. I denna match tappar vi 2 poäng då koncentrationen inte räcker hela vägen


Ramdala - HIS 1-3

Ett Ramdala som absolut inte hade i Division 5 att göra. Siffrorna slutade 1-3, men vi hade lika gärna kunnat skyffla in ytterligare 10 mål. Veckan efter denna match så bestod träningen endast av avslutningsövningar.

Sen kommer vi till matchen som jag tycker är den bästa på hela året. Vi möter SGIF U på Marieborgs konstgräsplan och gör en felfri insats. De första 10-15 var vi lite pressade, men annars hade SGIF U inget att hämta. Vi tog jobbet och levererade en magisk inställning. Matchens två giganter Patrick Sockic och Axel Persson gör en otroligt bra match där man går in och styr tempot samtidigt som man briljerar framåt. Axel Persson som varit skadad och kommit in sent var äntligen igång och i denna match plockade han fram hela sitt register. Denna kille tror jag otroligt mycket på framöver. Vice Kapten Sockic gör det bra, en stor stark bollvinnare vilket underlättar för oss mittbackar. Kevin Wallin - Filip Svensson - Rachid Merzi gjorde lite som de ville och tillsammans hade man nu skapat en mycket fruktad offensiv kraft.

Oliver Johanssons som i denna match var på väg tillbaka efter en lite längre avstängning gör det fullt godkänt, men matchtempot saknades och även timingen i de olika momenten.

Efter matchen mot SGIF U var det ett härligt tugg träningen. Surret hade också gått i truppen, att detta är långt ifrån omöjligt. Fortsätter vi såhär skapar vi väldigt fina förutsättningar framöver. Tror att vi redan här att vi spänt bågen ytterligare även om vi fortfarande gått in med inställningen att ta en match i taget.

Märserums IF - Högadals IS 0-1

I denna match skulle vi verkligen få bekänna färg. Vi är ett klart bättre lag på pappret, men åldersskillnaden var hög. Rutin kontra unga oerfarna spelare som i dagsläget svävade efter de inledande succématcherna. Vi skapade i stort sett inget farligt alls i första halvlek, men det vägde vi upp med ett felfritt försvarsspel. Märserum gjorde de trångt och svårt på deras egen planhalva och vi hade problem att etablera ett offensivt spel. Vi visste dock att de var något svagare på kanterna.

I andra halvlek kom vi ut som ett helt annat lag. Ju längre matchen led desto fler och framförallt farligare chanser skapade vi och tillslut kom segermålet utav Ole Gunnar Solskjaer. Förarbetet signerat Kevin Wallin var även det utav ytterst klass.

Om vi nu ska diskutera killen bakom smeknamnet Ole Gunnar Solskjaer: Han heter Malte Nilsson. En tung target-player som under våren haft de tufft att slå sig in i startelvan, men likt förbannat gjort mål på 4 utav sina 5 inhopp. De få gångerna han fick chansen från start gick det inte riktigt som vi eller han hoppats på. Efter uppehållet ville Malte annat. Vår skyttekung Kevin drogs med en långdragen skada på stortån, och Malte fick sin chans som han denna gång skulle förvalta ordentligt. Första matchen hoppade Malte in i matchen mot Sölve BK och lyckades i slutminuterna kvittera till 2-2 och matchen efter mot Lyckå får han chansen från start och gör ett vackert mål genom att lura den ena mittbacken upp på läktaren. Den fina formen höll i sig hösten ut och Malte slutade med 6 baljor på 9 matcher vilket för mig räknas som årets utropstecken!

Högadal - Kristianopel 5-0

Olofström - Högadal 0-0

Högadal - Hasslö 7-1

Asarum - Högadal 0-3

Här kommer en väldigt fin period och det är mycket tack vare det hårda jobb vi lagt ner i försvarsspelet. Simon Gustavsson styr föredömligt i backlinjen med Samuel Magnesjö, Musse Merzi och Victor Lindberg till sin hjälp. Kom ihåg att jag nämnde målvakten Mattis utveckling lite längre upp, det är en utav de stora anledningarna till att vi blev så otroligt samspelta. Samuel Magnesjö, som blev årets nykomling, har gjort en mycket stabil säsong rakt igenom. Här har vi en oslipad diamant och hade det inte varit för hans första år som senior så hade han varit en stark kandidat till årets spelare. Simon Gustavsson som detta år passerade 100:a matcher i A-laget gör en hjälteinsats med sina prestationer på de olika positionerna: Han spelade högerback, vänsterback, mittback, central mittfältare, yttermittfältare och även en match som målvakt! Aldrig gnällde han om att han ville ha en fast position. En sann kapten och förebild. En annan kille som jag gärna lyfter är Johan Andreasson som kommit tillbaka från en lång period utomlands. En högerback som går in och gör det fruktansvärt bra med sin rutin.

Här emellan hade vi ett uppehåll och för er som vill läsa annat innan jag ger mig in i höstsäsongen kan ni ta del av Alexander "BBB" Stenfelts Bänkblogg. Här betygsätts alla motståndarnas avbytarbänkar. Ni hittar till denna fantastiska blogg via denna länk: http://banbloggenhis.blogspot.se/

Höstsäsongen

Sölve BK - Högadal 2-2

Denna match är för mig årets tuffaste. Vi hade Kevin Wallin skadad som för oss är ett stort avbräck. Sölve BK satte hög press och tvingade fram felbeslut. De skapade och de hetaste chanserna som de turligt inte förvaltade. Vi lyckas återigen med att en man mindre på plan att gör mål i matchens sista 5 minuter. Denna poäng spelade stor roll för utgången av höstsäsongen. Sölve BK skulle också visa sig bli höstens lag där man vann mot alla topplag förutom oss. Förtjänade de vinsten? Ja, definitivt.

Lyckå FF - Högadals IS 0-2

Högadals IS - Hoby GIF 3-0

Efter matchen mot Sölve BK började vi hitta tillbaka till stabiliteten som präglade vårsäsongen igen. Vi fick in ytterligare ett par spelare. Lirigzon Kastrati, Johannes Sjöberg och Per Widerberg. Alla fina killar som bidrog i A-truppen, men som tyvärr inte riktigt tog en plats i startelvan. Per gick in med en fin roll i B-truppen där han var en bidragande faktor till att den negativa trenden bröts och att vi började vinna igen.

AIK Atlas - Högadals IS 4-5

Om jag lovade Gunnar Karlsson att aldrig mer göra de så spännande som mot Lyckå FF så är jag otroligt imponerad hur han klarade sig igenom denna match. Atlas är alltid tuffa på Sturkö. Det känns som att det kvittar hur dåligt lag de har, Atlas kommer alltid vara tuffa att möta på bortaplan. Vi hade fortfarande Kevin Wallin skadad och även om Malte växte fram som den stora målskytten så märktes det att Kevin saknades i så många andra moment. Han löper sönder vilken backlinje som helst och det skapade oftast chanser till alla andra i laget.

Vi öppnar matchen bra och tar ledningen genom just Malte efter ett fint förarbete av Simon Gustavsson. Resultatet håller i sig och inför andra halvlek pratar vi om att behålla det fina försvarsspelet, men vad som händer är något jag fortfarande försöker komma fram till idag.


0-1 minut 37 Malte Nilsson Högadals IS

1-1 minut 57 Anders Olsson AIK Atlas

2-1 minut 62 Erik Magnusson AIK Atlas

3-1 minut 65 Anders Olsson AIK Atlas

3-2 minut 67 Oliver Johansson Högadals IS

3-3 minut 86 Filip Mattsson Högadals IS (Detta mål blir vinner också priset som årets mål)

3-4 minut 88 Oliver Johansson Högadals IS

... om ni nu tror att vi gjort en sjuk vändning och vunnit matchen så är jag inte riktigt klar där.

4-4 minut 90 Anders Olsson AIK Atlas

4-5 minut 93 Moustafa Merzi Högadals IS


Efter ett sådant viktigt mål så är ju det uppenbara att man firar med en underbar målgest, men inte jag. Jag fick istället blicka ut mot vår bänk och se till så att Erik Gerhadsson (fystränaren) och Gunnar Karlsson inte fått en varsin hjärtattack. Erik såg lugn ut, ögonen såg dock lite skeva ut och hans talförmåga hackade aningen när han försökte få oss på fötterna igen. Gunnar ska vi inte ens prata om… att jag under min tid som tränare skulle riskera att bli hotad hade jag aldrig på känn och att det skulle bli av Gunnar kunde jag nog inte heller räkna ut på förhand.

”Får jag vara med om en sådan match igen får ni spela i svettiga kläder resten av säsongen.” säger Gunnar med rostig röst.

Sedan satte han sig i bussen. För er som inte vet vem Gunnar är så är det vår materialare och i särklass Högadals viktigaste person. Högadal har legat i toppen av bingolottoförsäljningen de senaste 15 åren och det har vi till 95 % Gunnar Karlsson och Göte Mattsson att tacka för. Gunnar hade lugnat ner sig strax innan Ronneby och jag såg chansen med att lätta på stämningen genom att inte bara köpa en utan två bingolotter. Vi blev bästa vänner de resterande 3 milen.


En spelare som verkligen tagit för sig under hösten är Oliver Johansson. Oliver är en spelare jag trodde mycket på inför denna säsong, men som tidigt gick bort sig under våren med avstäningar och ett lite sämre självförtroende. Han fortsatte dock att bibehålla sin höga närvaro på träningarna och finns det något som motiverar mig som tränare så är det när spelare verkligen lever upp till förväntningarna och tar sig ur en liten tyngre period. Oliver skulle nämligen spela en viktig roll under höstsäsongen. Inte nog med att han tog stort ansvar i det defensiva så gjorde han även 6 mål på de 5 inledande matcherna under hösten. Magi rakt av. En annan spelare som jag även han vill lyfta upp är Mansor Fajadh som jobbat hårt i det tysta och som gått från att vara en bra b-lagsspelare till att vara en viktig A-lagsspelare. Mansor tog chansen när han fick den och han har definitvt höjt sina aktier inför nästa år.


Efter matchen mot Atlas så kände jag att nu ska det mycket till ifall vi tappar detta. Vi tog 3 livsviktiga poäng samtidigt som vi gjorde en fruktansvärt dålig match, vilket för mig bara var positivt i efterhand. För när man gör en sådan match och förlora så blir effekten att man knyter näven och gör det mycket bättre matchen efter och den effekten fick vi även om vi lyckats vinna. De var en fin vinst, men pga av det dåliga spelet så var vi ändå inte nöjda och det gav oss drivkraften och energi att omvandla det till något bra som vi sedan tog ut mot Ramdala på hemmaplan. 


Högadals IS - Ramdala IF 5-0

Den matchen tog slut redan efter 30 min då firma Oliver/Malte släckte all hopp för Ramdala att bjuda upp till kamp. Halvtid 3-0 och fulltid 5-0, det enda tråkiga med denna match var att våran BBB - bloggare Alexander Stenfelt tyvärr bröt handen.

SGIF U-Högadals IS 1-2

Högadals IS-Märserums IF 1-0

Kristianopel - Högadals IS 1-1

Olofströms IF - Högadals IS 2-2

I matcherna mot SGIF U och Märesrums IF säkrar vi först avancemang och sedan även seriesegern vilket givetvis var en otroligt stor lättnad. Att under 20 matcher med ett medelsnitt på 18 år fortfarande vara obesegrade är ett löjligt facit. En annan positiv grej som varit efterlängtad hela hösten var att vi fick tillbaka en frisk Kevin Wallin som också gick in briljerade som bara han kan och krönte insatsen med matchens enda mål. Efter matchen mot Märserum skulle vi egentligen plockat fram guldhattarna då var allt klart, men för er som känner mig är jag den sortens person som mjölkar resultat så länge jag bara kan och vi hade fortfarande ett mål vi kunde nå och det var att gå obesegrade genom hela säsongen. Så den lilla festen satte vi stopp för och det var inte jätte populärt vill jag påstå, istället fick man ett hav av missnöjda spelare och för en liten stund började jag fundera, vad i hela friden hade man gett sig in på? Täääääänk om vi förlorar sista matchen, då är ju hela grejen med champange och guldhattar inte aktuellt längre. För er som följt oss under denna säsong vet hur det slutade. Vi tränare klarade oss och alla spelare fick sin efterlängtade guldhatt.  Detta året toppar alla sportsliga prestationer jag någonsin varit med om. 

Skriven av 
Musse Merzi & Alexander "BBB" Stenfelt

DIV 4 - Äntligen är det klart!!!
2016-09-14 10:07
Erdtman ger tummen upp! "En härlig seger och en underbar säsong av killarna"
Sölvesborg U - Högadals IS 1-2 


Vi vann matchen mot Sgif U som skulle betyda att vi också nu tar steget upp till div 4. Det är fortfarande 3 matcher kvar att spela om och om vi lyckas knipa en vinst till så blir vi också klara som serieetta!
(Placering 1&2 innebär direkt uppflyttning) Första halvlek:

Vi möter ett SGIF U med många unga duktiga spelare. I våras så vann vi komfortabelt med 5-0, men i denna matchen skulle di svarte visat sig ha gjort sin läxa! Sgif U öppnade riktigt hårt och på de 15 första minuterna hade man skapat 3 kvalificerade chanser där vår målvakt Mattis Wendel går in och visar varför han i mina ögon är seriens i särklass bästa målvakt. Mattis inleder matchen med 3 klockrena räddningar och räddar oss från att släppa in ett mål under de 15 första! 

Sedan tog vi över och jobbar ner Sgif långt ner på egen planhalva. Malte är så nära att trycka in bollen två gånger om och Oliver har en hörna med en retur som dimper ner rakt framför honom där han väljer att gå för kung och fosterland istället för att smeka in den som han är känd för. Fast vi fortsätter och trumma på och genom att ligga rätt i positionerna stressar vi fram ett misstag som Malte förvalta mycket snyggt med ett skott i bortre hörnet, dessutom med fel fot. 

Sölvesborg U fortsätter att vara hungriga och genom att påpassligt ta ett snabbt inkast gör man bort i stort sett hela backlinjen där Högadals ena mittback köpte korv på läktaren(nämner inga namn), 1-1 och inget direkt farligt hände under resterande del av första halvlek.

Andra halvlek:

Vi pratar om att fortsätta ligga hårt och störa dem i uppspelsfaser och det är också så vi får en frispark som vi gör vårt andra mål på. Högt i positionerna försöker Sgif rulla via målvakt och backlinje. Vi snor åt oss bollen av en felvänd Sgif spelare som sedan fäller vår spelare utanför straffområdet! Patrick Sockic stegar upp och lägger frisparken under muren med ett otagbart skott för målvakten, 1-2!! 

Sedan spelar vi av större delen av andra halvlek med att ligga rätt och jobba hårt ihop. Här gör Filip Svensson ett klockrent arbete i det defensiva. Filip & Viktor stänger vänsterkanten helt och hållet med ett föredömligt samarbete. 
Mattis i mål med en mycket avgörande första halvlek. Två felfria ytterbackar och en Samuel Magnesjö som i år varit otroligt stabil rakt igenom. 

Mittfältet gjorde en grym match där alla bidrog med sitt. Idag vill jag dock lyfta fram Filip Svensson lite extra för en grym insats där han även tar ett stort ansvar i det defensiva! Patrick och Axel gör en bra match, speciellt i andra halvlek där man stänger den centrala delen helt! Mansor går in från start för tredje matchen i rad och i denna match tog han för sig ordentligt, kul att se! Malte och Oliver fortsätter att leverera en massa poäng och lägger stor viktig energi i det defensiva jobbet!

Även killarna som kom in gjorde det bra, oerhört lojala! 

// Musse Merzi

Referat HIS - Ramdala 5-0
2016-09-06 13:44
Oliver Johansson - Matchens lirare med sina 2 mål
Inför matchen mot Ramdala hade vi lite tur i oturen. Det var första gången på hela året där jag saknade så många startspelare som inför denna. Vilka spelare som var borta är för mig oväsentligt och jag har aldrig varit den som skyller på "att vi hade för många spelare borta" för mig handlar det om att se möjligheterna och chanserna som öppnas upp för de yngre. Nu hade vi som sagt tur i oturen att det var Ramdala vi mötte. Ett Ramdala som inför denna matchen även dem hade problem med spelare. 


Inför matchen:
Matcher som denna är inte dem enklaste. Det blev vi påminda om under vårsäsongen där Ramdala försvarar och tar även ledningen med 1-0. Vi vann förvisso matchen med 3-1 tillslut, men ett lag med vår kapacitet ska inte behöva sätta oss själva i den sitsen. Därför var det extra viktigt att vi tog jobbet och spelade på få tillslag där skärpan i sista tredjedelen spelade stor roll idag. 


Första halvlek:
Vi går ut med en hög press och jobbar ner Ramdala i banan. Vi pratar om att utnyttja deras misstag och det är också så vi gör våra 3 första mål. Oliver och Malte är för tillfället seriens hetaste forwardspar med 11 mål på dem 5 senaste matcherna, det var också dessa grabbarna som skulle sätta stopp för all spänning med tre snabba mål på 10 minuter. Ett av målen var det extra klass på där Malte Solkjaer smeker bollen i botre hörnet efter en misslyckad rensning. Första halvlek slutar 3-0. 


Andra Halvlek: 
Här har vi gjort en del byten och killarna som kommer in visar fin inställning. Vi gör både 4-0 och 5-0 signerade Alexander Stenfelt & Johannes Sjöberg. Detbutmål för Johannes S dessutom, kul! Något som däremot var mindre kul var att Alexander landade på sin hand och bröt handleden vilket tyvärr resulterar i 6 veckors gips och rehab. 

Matchen slutade 5-0 


Johan Andreasson gör en bra match som mittback
Simon Gustavsson styr upp mittfältet stabilt
Oliver & Malte gör precis det dom ska - MÅL 

 
Samarbetspartners