"Vi vinner med 1-2.."
2017-04-23 15:55
Ännu en intervju med Oliver Johansson. Igår lirade seniorerna en tuff borta match mot Hällaryds IF och för er som läste Olivers inför intervju förstår nog varför han blir intervjuad igen! "Vi vinner med 1-2"  Oliver tippade nämligen rätt resultat inför matchen 🙏🏻☺️

Vad är dina första tankar direkt efter match? 
En otrolig lättnad! Tuff match med mycket fokus på att ligga rätt och inte bjuda på en enda meter. 


Att möta Hällaryd på bortaplan är erkänt tufft. Vad säger du om första halvlek kontra andra?  
Första halvlek spelade vi bra, följde vår egen matchplan och kontrade sönder dem. Vi kunde även satt 1-3 och 1-4 i första. I andra halvlek tappade vi lite, Hällaryd jagade kvittering och tryckte på. Men vi höll undan bra och fick med oss 3 viktiga poäng.

Vad tycker du om din egna insats? 
Min insats var helt okej, tappade lite mycket boll, annars är jag nöjd. Det viktigaste är att vi vinner.

Jag får gratulera dig och laget för en underbar vinst!
Tack så mycket!
Oliver Johansson tycker till inför derbyt
2017-04-20 20:19
Polly
Oliver Johansson som inför detta året gör sin debutsäsong i div 4 tycker till inför premiären mot Hällaryds IF. I matchen mot Jämshögs IF i premiären var det just Oliver som öppnade målskyttet i årets upplaga utav div 4. Vi kollar tempen ...

Hur känns läget i truppen?
Jag tycker att stämningen är bra, sammanhållningen i truppen är grym.

Vad tror du om HIS chanser?
Det kommer bli en tuff match. Hällaryd är favoriter och har pressen på sig. Men om vi får igång vårt spel så har vi stora chanser att plocka 3 viktiga poäng.

Ni vann senast mot jämshög, vad tycker du om lagets insats?
Spelmässigt kom vi inte upp i vår bästa nivå, men vi fick med oss 3 poäng, vilket är det viktigaste.

Hur tror du att matchen slutar?
Vi vinner med 1-2.
Elmberg: ”Svårt att peka ut just en styrka”
2017-02-19 14:51
Erik Elmberg

Högadals IS har inför den här säsongen presenterat flera nyförvärv på sin Facebook-sida. Nu är det dags för nyförvärven att själva svara på lite frågor kring deras klubbval. Varje spelare har fått en rad frågor att svara på och under en tid kommer en och en presenteras. Näste man ut är Erik Elmgren som kommer närmast från Hällaryds IF. Erik är i grunden back och spelade a-lagsfotboll med Hällaryd förra året.

 

 

Du har valt att spela fotboll i Högadal säsongen 2017. Berätta varför det blev just His?

– Valet var inte så svårt faktiskt. Hade många kompisar där från innan och efter en sån stark säsong blir man så klart sugen att hoppa på tåget och se vart det leder!

Du kommer till ett lag som har tagit klivet upp efter en stark fjolårssäsong. Vad tror du att du kan tillföra på planen och vid sidan om den?

– Jag tror jag kan bidra mest med variationen i mitt spel då jag är bekväm att spela på mer än bara en position och även en bra stämning i laget. 

Beskriv dina styrkor som fotbollsspelare?

– Som jag sa innan är jag en väldig "allround" spelare som kan sättas nästan vart som helst och det får jag ändå se som en styrka. Sen att man är en kvick liten kille kan också vara bra haha.

Berätta vilka intryck du har fått av föreningen redan nu?
– Mitt första intryck av förening har med ett ord varit magiskt! Svårt att säga mycket mer än det med ledarna och spelarna vi har i nuläget.

Vad skulle du säga är din absoluta målsättning för nästa säsong?
– Min målsättning är i första hand att ta en startplats och gå utifrån det se vart det leder.

 

Om du ska ge dig på att tippa Högadals 2017, vart tror du laget hamnar?

– Jag hoppas så klart att vi överraskar starkt i år, men allting från sjua och uppåt är något jag tror är mycket rimligt!

Vilka är favoriter i årets division 4?
– Jag skulle vilja säga att Hörviken är favoriter i årets division 4, sen finns det självklart andra som är i närheten, men för mig är de favoriter.

Vad anser du är lagets styrkor?
– Tycker det är svårt att peka ut just en styrka när det finns så många att välja mellan, men en är självklart att vi har många olika styrkor bland spelarna som gör att vi kan testa väldigt många "nya" saker och att det sätter sig väldig effektivt.

Saknade man något förra säsongen?
– Vet inte riktigt om man saknade något när man gick 22 matcher utan att förlora. Så låter statistiken svara på den frågan faktiskt.


Per Widerberg
”If you can’t beat them you join them”
2017-02-17 12:57
Ridvan "Carravan" Maliqi

Högadals IS har inför den här säsongen presenterat flera nyförvärv på sin Facebook-sida. Nu är det dags för nyförvärven att själva svara på lite frågor kring deras klubbval. Varje spelare har fått en rad frågor att svara på och under en tid kommer en och en presenteras. Näste man ut är Ridvan Maliqi som kommer närmast från IFK Karlshamn. ”Ridde” som han kallas kan spela på nästan varje position och återvänder hem till föreningen.  Du har valt att spela fotboll i Högadal säsongen 2017. Berätta varför det blev just His?

– If you cant beat them you join them ha? Jag kände att jag behövde få tillbaka glädjen med fotbollen. Ungt lag och det är roligt med motiverade lagkamrater på träningar.

 

Du kommer till ett lag som har tagit klivet upp efter en stark fjolårssäsong. Vad tror du att du kan tillföra på planen och vid sidan om den?

– Jag tillför vinnarmentalitet till laget och rutin. Utanför tillför jag med lite glädje.

 

Beskriv dina styrkor som fotbollsspelare?

– Min vinnarmentalitet och mitt skott är lite över det vanliga.

 

Berätta vilka intryck du har fått av föreningen redan nu?

– Det är en trygg och bra förening som jag varit en del av tidigare. Det finns en bra grund i klubben och alla strävar efter allas bästa.

 

Vad skulle du säga är din absoluta målsättning för nästa säsong?

– Att ha kul med mina lagkamrater och vinna matcher.

 

Om du ska ge dig på att tippa Högadals 2017, vart tror du laget hamnar?

– En fjärdeplats hade vart helt okej i och med att vi är nykomlingar och saknar lite rutin. Men man ska inte underskatta oss och vi ska inte underskatta motståndarna heller.

 

Vilka är favoriter i årets division 4?

– Hörviken.. enkelt. Hällaryd strax därefter i favoritskap med tunga nyförvärv som Sebastian Nilsson och Johannes Jaldelöw. Men Hörviken är favorit nummer ett.. Misslyckas de med att vinna fyran så är det imponerande dåligt, men och andra sidan såg jag IFK Karlshamn tappa serien i sista matchen förra året.

 

Vad anser du är lagets styrkor?

– Lagets styrka är att jobba tillsammans.

 

Saknade man något förra säsongen?

– Ingen förlust, så man saknade ingenting.

 
Per Widerberg

"Vi kommer vara en outsider"
2017-02-14 09:55
#HISFamiljen

Högadals IS har inför den här säsongen presenterat flera nyförvärv på sin Facebook-sida. Nu är det dags för nyförvärven att själva svara på lite frågor kring deras klubbval. Varje spelare har fått en rad frågor att svara på och under en tid kommer en och en presenteras. Först ut är Alex Lindberg som kommer från Asarums IF

 

Du har valt att spela fotboll i Högadal säsongen 2017. Berätta varför det blev just His? 

– Efter att ha spelat många år i Asarums IF i både senior samt juniorlag så kände jag suget inför säsongen att pröva på något nytt. Högadal kändes som ett perfekt alternativ framförallt när jag var sugen på division 4. Laget ser mycket spännande ut och det är väldigt viktigt att stommen är kvar. Det kommer bli en spännande säsong.


Vad tror du att du kan tillföra på planen och vid sidan om den
– Jag tror att jag kan tillföra mycket fotbollskunskaper på planen, dessutom gillar jag att ta snacket på planen och gärna styra mina lagkamrater. I omklädningsrummet ska jag enbart vara en go gubbe, får försöka leverera på lagfesterna med.

Beskriv dina styrkor som fotbollsspelare? 
– Bra speluppfattning, passningsskicklig och ledaregenskaper.

Berätta vilka intryck du har fått av föreningen redan nu?

– Väldigt fina intryck. Blivit välkomnad på bästa sätt. Är mycket imponerad av hur allt fungerar i föreningen trots att man bara spelar i Division 4. Det är inte många division 4–lag som är bortskämda med en materialare varje träning.

Vad skulle du säga är din absoluta målsättning för nästa säsong?

– Min personliga målsättning är att ta plats i startelvan i Division 4 laget.

Om du ska ge dig på att tippa Högadals 2017, vart tror du laget hamnar
– Topp 5. Vi kommer vara en outsider.

Vilka är favoriter i årets division 4
– Hörvikens IF kommer bli livsfarliga. Men vill även nämna Hällaryds IF och Karlskrona UF som farliga hot.

Vad anser du är lagets styrkor
– Lagsammanhållningen, runt den kan man bygga mycket.

Saknade man något förra säsongen
– Som nyförvärv är det svårt för mig att säga. Men går man obesegrad genom hela serien kan man inte klaga på mycket.Per Widerberg 

Nye tränaren har visionerna klart för sig
2017-02-10 08:10

Tomas ”Pinnen” Olsson är ny huvudtränare i Högadals IS. Efter att ha tränat Bräkne Hoby byter han nu öst mot väst i hopp om att bygga vidare på föreningens perfekta fjolår. 

 

Förra året tränade han Bräkne Hoby, i år tar han taktiktavlan några kilometer västerut. Tomas ”Pinnen” Olsson är Högadals IS nye tränare 2017.

– Jag mötte laget förra säsongen och såg då ett väldigt ungt och utvecklingsbart lag. Tanken att träna i en annan kommun gjorde mig också sugen på något nytt.

 

Han har hunnit vara i föreningen i några månader och blivit bekant med både spelare och ledare. I december deltog Högadal i KM i inomhusfotboll och resultaten blev bra. Två av tre lag tog sig vidare till slutspelet. 
– Jag blev direkt väldigt bra mottagen av samtliga i föreningen och jag kände att det fanns en väldigt go stämning och anda i hela klubben. Uppslutningen har varit fantastisk och vi fick en mycket bra start tillsammans under KM.

 

Han tar över ett lag som tog hem förra årets division 5 utan att förlora en match. ”Pinnen” erkänner att den bedriften kan bli svår att uppnå nästa säsong.

– Givetvis blir det svårt att upprepa, men samtidigt vill vi vinna varenda match vi spelar 2017.

 

Han vet vad som kommer att krävas av laget när de den här säsongen tar klivet upp i division 4. En snabb acklimatisering och ett kollektiv som jobbar mot samma mål.

– Vi måste hitta vägarna tillsammans för att vinna matcher och kunna hantera både med- och motgångar på ett ödmjukt sätt.

 

Under bosman-perioden har klubben plockat in flera nya spelare. Samtidigt är fjolårets trupp nästintill intakt. Det innebär att ”Pinnen” kommer ha en stor trupp till sitt förfogande. Något han är positiv till.

 

– Föreningen har gjort ett bra jobb och det var glädjande att spelarna från ifjol valde att stanna kvar samtidigt som vi fått in lite mera spets som ökar konkurrensen inom laget. Det kommer bli viktigt då vi säkert kommer åka på en del skador och avstängningar under säsongen.

 

Kortsiktigt vill ”Pinnen” lyckas etablera laget i division 4, men han har också ett långsiktigt mål med föreningen.

– Jag vill bygga upp och utveckla något hållbart med Högadal och förbereda spelarna och föreningen på kommande utmaningar.

 

Till sist, för de som inte känner dig som tränare, hur skulle du vilja beskriva dig själv?

 – Tydlig, lyhörd och ödmjuk inför uppgifterna jag ställs inför.

 

 

Per Widerberg

Nyheter från våra lag
Fotbollsskolan 2017, 19/04 13:56 
Fotbollsskolan 2017, 13/04 17:08 
Pojkar 05/06, 02/04 16:20 
Pojkar 05/06, 02/03 10:03 
Superkidsen (både killar & flickor), 10/01 01-10 
Superkidsen (både killar & flickor), 10/01 01-10 
 
Samarbetspartners