Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Möt en utav våra nya assisterande tränare ...
2018-11-15 20:39
Rachid Merzi
Rachid Merzi är nu klar som assisterande för Högadals IS. Tanken är att Rachid även ska spela samtidigt som han kombinera det med sitt första år under Joel G. 


Berätta lite om dig
Hej, mitt namn är Rachid Merzi och är 26 år gammal. Jag jobbar på Volvo övre som en operatör. På fritiden umgås jag med familjen, vänner och tjejen. Dessutom håller jag på med breakdance samt de jag brinner mest för..
Fotboll.

Tidigare uppdrag? 
Detta blir mitt första år som en typ av tränare för seniorer.
annars har jag varit tränare för Högadals 02:or och bland annat HIS/IFKs 95or.


Hur kom det sig att valet föll på Högadal?
Mitt intresse har vuxit för tränarollen så
jag tyckte den tilltalade mig i ett team med 
Joel och Erdtman. Dessutom har jag spenderat 17 år 
som spelare i Högadal. Jag är väldigt exalterad
och ser fram emot detta!

Vad förespråkar du för fotboll? 
Ambitionen är att komma till den punkt att vi känner oss trygga i vårt spel, där vi kan spela mellan lagdelarna och att våga vara det spelförande laget. 


Nästa vecka presentera vi en trotjänare som är klar för ännu en säsong! Finns inget vackrare än eldsjälarna som i ur och skur alltid går att räkna med! För att ge er en ledtråd så säger vi: Whiskey och en godisbit efter varje vinst. 
HIS har nu gjort klart med en ny tränare.
2018-11-03 16:28

Berätta lite om dig
Hej. Mitt namn Joel Gustavsson och jag är 28 år från Jämshög. Boende i hus i samma samhälle. 
Jobbar som fastighetsskötare i kommunala anläggningar. 
Har ett stort idrottsintresse och för fotboll i synnerhet. 

Tidigare uppdrag? 
Som tränare har jag varit i Jämshög under fyra år, två år i div 5 och två i div 4. 
Förra säsongen kombinerade jag spel i IFK Karlshamn med att ha hand om lagets reservlag samt deras P18-16 lag. 

Hur kom det sig att valet föll på Högadal? 
Jag känner Musse sen innan och har fått en väldigt positivt bild av föreningen.
Jag vill utvecklas som ledare och känner att detta uppdraget ger mig  den möjlighet. 
Här får jag med övrig ledarstab chansen att sätta min prägel på HIS 2019. 

Vilken fotboll förespråkar du? 
Tanken med HIS 2019 är att vi ska vara ett spelande lag som spela bollen igenom lagdelarna. 
Vi ska ha ett stort bollinnehav där vi ska avgöra matcherna på vår egen förmåga mer än motståndarnas misstag. 

Jag anser att bollen ska vara en central del i träning.
Den spelidé vi har ska spegla träningarna. 
Spelarna ska känna sig  delaktiga och trygga i sina roller på planen. 

Vad tror du om HIS 2019?
HIS har gjort ett starkt 2018 och det ska vi jobba vidare på. 
Jag tillsammans med övrig stab och spelarna ska skapa dom bästa förutsättningar för att vi ska kunna vinna alla matcher vi ställer upp i. 
Tror ett på spännande 2019. 
Träning för superknattarna
2018-10-05 10:08
Träning för våra superknattar!
Under lördagen den 6/10 så kommer våra superknattar att ha träning i Prästslättens gympasal mellan klockan 11:00-12:00.
Varmt välkomna!
Inför HIS-Jämshögs IF
2018-08-30 05:55
Inför HIS-Jämshög på konstgräset i Asarum den 1/9
På lördag den 1/9 är det dags för hemmamatch igen i blekingefyrans 17:e omgång. Vårt vinröda lag kommer denna gång att få  Jämshögs IF. Observera att matchen kommer att spelas på konstgräset på Asarums IP och inte Vägga IP.

Våra gäster från Jämshög har hittills haft en tuff och jobbig säsong om man ligger inför denna omgång på en elfte plats i tabellen vilket innebär degradering till division 5. Man ska dock veta att Jämshög är ett hårt kämpande lag vilket de bland annat visade vid vårens möte på Motorpavallen mellan våra lag då HIS lyckades att pricka in segermålet och vinna matchen efter ett sent mål från Axel Persson, så det kommer säkert att bli en ny riktigt tuff match på lördag.
Jämshög har på 16 matcher spelat in 8 poäng. 
Bästa målskyttar är: Elias Perätalo 5 mål, Erik Kennartsson 3 mål

Hemmalaget HIS lyckades via ett sent avgörande ifrån Musse lämna Svarta Led och Sölve BK  med samtliga tre poäng i den senaste omgången. I omgången innan dess så kryssade man mot Listerby IK hemma på Vägga i en match där spelet man visade upp verkligen förtjänade mycket mer än endast den poäng som det blev i den matchen.  HIS ligger efter 16 spelade matcher på en fjärdeplats och 30 inspelade poäng, man är endast tre poäng bakom kommunrivalen Hällaryd som ligger på tredjeplats i tabellen.
Högadals IS 16 matcher och 30 poäng.
Bästa målskyttar: Filip Svensson 5 mål, Kevin Wallin 5 mål

Från hemsidan så är känslan att grabbarna har fått upp ångan igen och kan vi bara bli lite effektivare i boxen och förvalta vårt stundtals fina spel så tror jag att våra gäster från Jämshög kommer att få det svårt. Jag tippar att våra vinröda pojkar visar upp ett spel som gör att poängen stannar kvar i Karlshamns kommun och man vinner med 3-1. ett stort lycka till Musse och grabbarna i matchen på lördag mot Jämshögs IF klockan 14:00 på konstgräset i Asarum

Hemsidan/ Martin Lundberg
Dags för superknatteträning igen!
2018-08-13 07:21
Träningsdags för superknattarna!
På lördag den 18/8  klockan 10:00 drar knatteträningen igång igen på Högadalsplanen för alla barn som är intresserade mellan 5-8 år.
Ledare är: Liri & Garik
Om man är intresserad av att vara med så anmäler man sig via hemsidan . info@hogadal.se
Medlemsregistrering är obligatorisk och all information hur man löser denna avgift samt kostnad finns att finna på hemsidan.

Kom och spela fotboll och ha en härlig gemenskap i Högadals IS

Tung förlust mot Lyckå FF
2018-08-05 08:47
HIS förlorade mot Lyckå FF
Det blev en mycket tung förlust för Högadal på fredagskvällen borta mot Lyckå FF. Hemmalaget vann med hela 4-1 efter att haft ledningen med 3-0 i paus.

1:a halvlek: Det var Högadal som tog tag i taktpinnen och man försökte med Kevin i spetsen att sätta en hög press på Lyckås backlinje. Tyvärr ledde inte denna press fram till mer än några farliga hörnor som Filip Svensson levererade på ett mycket bra sätt. Lyckå stack upp i en spelvändning och Mattis fick visa sig på styva linan och svarade för en mycket fin dubbelräddning. I mitten av halvleken så svarade Lyckå för en bra upprullning och där deras högerytter driver in i straffområdet och blev nedriven och straffen förvaltade man på ett säkert sätt till en hemmaledning med 1-0. 
Högadal har sedan en dålig 10 minutersperiod då man blir alldeles för långa mellan lagdelarna och backarna blir lämnade ensamma när Lyckå lyfte långt och tog tillvara på andrabollarna. Vid 2-0 så skickar Lyckå en långboll och Högadal får inte undan bollen och hastigt men mindre lustigt så står det 2-0 på tavlan. Högadal repar dock mod och i den 37:e minuten så väggspelar sig Kevin och Filip snyggt igenom Lyckås försvar men när Kevin ska avsluta så trycks han ner i ryggen av en Lyckåspelare och får aldrig möjlighet att avsluta anfallet. Den givna straffsparken viftas bort av dagens domare och i anfallet efter så skickar Lyckå långt igen och efter att ha vunnit denna nickduell så var deras anfallare helt sopren vid straffområdet och med ett mycket distinkt avslut så var det 3-0 för hemmalaget. Detta kändes som sagt otroligt tungt och det var med hängande huvuden som spelarna gick in till paus.

2:a halvlek: Högadal satsade allt på ett kort i början av den andra halvleken och man skapade ett flertal mycket farliga hörnor och ett antal skott, men inget av dessa träffade mål och då är det svårt att göra mål. Som så ofta efter att man ej har fått utdelning så kommer motståndarna och untnyttjar sitt läge istället och precis detta hände efter slarv i Högadals försvar då hemmalaget lyckas bryta ett uppspel och spela sig snyggt igenom Högadalsförsvaret och placera in 4-0 bakom en chanslös Mattis i målet. Resten av matchen bevakade Lyckå skickligt matchen och även om Högadal fortsatte att skapa härnor och målchanser så fanns inte den rätta skärpan och fokuset för att kunna få Lyckåmålvakten att kröka rygg.
I slutet av matchen så skjuter Filip Svensson in ett skott/inlägg som på något sätt lyckas leta sig igenom alla spelarna i straffområdet och in i den bortre burgaveln och målnollan var spräckt.  Strax efteråt så blåser domaren av matchen och slutresultatet blev 4-1.


Sammanfattningsvis: Spelmässigt så var inte det offensiva spelet alls så dåligt, dock blev vi väldigt hårt straffade när vi blev långa i lagdelarna och Lyckå lyckades att låsa sig kvar i anfallsområdet efter att man hade lyft långt. När vi själva inte utnyttjar våra målchanser så gäller det att vi är kompakta bakåt och på så sätt inte bjuder på några enkla lägen för motståndarna. Lyckå var mycket mer kliniska och fokuserade i de lägen som uppstod och som alla vet så är det att göra mål som detta spel går ut på och detta lyckades vi inte med mer  än en gång under fredagskvällen. Vi får slicka såren och ta nya tag i nästa match.

Lyckå FF - Högadals IS 4-1 (3-0)
HIS: Filip Svensson 1 mål

/ Martin Lundberg
Nyheter från våra lag
Pojkar 05/06, 30/06 12:13 
Seniorer, 15/11 16:10 
Pojkar 05/06, 18/10 09:54 
Pojkar 05/06, 14/05 14:23 
 
Samarbetspartners