Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Träning för superknattarna
2018-10-05 10:08
Träning för våra superknattar!
Under lördagen den 6/10 så kommer våra superknattar att ha träning i Prästslättens gympasal mellan klockan 11:00-12:00.
Varmt välkomna!
Inför HIS-Jämshögs IF
2018-08-30 05:55
Inför HIS-Jämshög på konstgräset i Asarum den 1/9
På lördag den 1/9 är det dags för hemmamatch igen i blekingefyrans 17:e omgång. Vårt vinröda lag kommer denna gång att få  Jämshögs IF. Observera att matchen kommer att spelas på konstgräset på Asarums IP och inte Vägga IP.

Våra gäster från Jämshög har hittills haft en tuff och jobbig säsong om man ligger inför denna omgång på en elfte plats i tabellen vilket innebär degradering till division 5. Man ska dock veta att Jämshög är ett hårt kämpande lag vilket de bland annat visade vid vårens möte på Motorpavallen mellan våra lag då HIS lyckades att pricka in segermålet och vinna matchen efter ett sent mål från Axel Persson, så det kommer säkert att bli en ny riktigt tuff match på lördag.
Jämshög har på 16 matcher spelat in 8 poäng. 
Bästa målskyttar är: Elias Perätalo 5 mål, Erik Kennartsson 3 mål

Hemmalaget HIS lyckades via ett sent avgörande ifrån Musse lämna Svarta Led och Sölve BK  med samtliga tre poäng i den senaste omgången. I omgången innan dess så kryssade man mot Listerby IK hemma på Vägga i en match där spelet man visade upp verkligen förtjänade mycket mer än endast den poäng som det blev i den matchen.  HIS ligger efter 16 spelade matcher på en fjärdeplats och 30 inspelade poäng, man är endast tre poäng bakom kommunrivalen Hällaryd som ligger på tredjeplats i tabellen.
Högadals IS 16 matcher och 30 poäng.
Bästa målskyttar: Filip Svensson 5 mål, Kevin Wallin 5 mål

Från hemsidan så är känslan att grabbarna har fått upp ångan igen och kan vi bara bli lite effektivare i boxen och förvalta vårt stundtals fina spel så tror jag att våra gäster från Jämshög kommer att få det svårt. Jag tippar att våra vinröda pojkar visar upp ett spel som gör att poängen stannar kvar i Karlshamns kommun och man vinner med 3-1. ett stort lycka till Musse och grabbarna i matchen på lördag mot Jämshögs IF klockan 14:00 på konstgräset i Asarum

Hemsidan/ Martin Lundberg
Dags för superknatteträning igen!
2018-08-13 07:21
Träningsdags för superknattarna!
På lördag den 18/8  klockan 10:00 drar knatteträningen igång igen på Högadalsplanen för alla barn som är intresserade mellan 5-8 år.
Ledare är: Liri & Garik
Om man är intresserad av att vara med så anmäler man sig via hemsidan . info@hogadal.se
Medlemsregistrering är obligatorisk och all information hur man löser denna avgift samt kostnad finns att finna på hemsidan.

Kom och spela fotboll och ha en härlig gemenskap i Högadals IS

Tung förlust mot Lyckå FF
2018-08-05 08:47
HIS förlorade mot Lyckå FF
Det blev en mycket tung förlust för Högadal på fredagskvällen borta mot Lyckå FF. Hemmalaget vann med hela 4-1 efter att haft ledningen med 3-0 i paus.

1:a halvlek: Det var Högadal som tog tag i taktpinnen och man försökte med Kevin i spetsen att sätta en hög press på Lyckås backlinje. Tyvärr ledde inte denna press fram till mer än några farliga hörnor som Filip Svensson levererade på ett mycket bra sätt. Lyckå stack upp i en spelvändning och Mattis fick visa sig på styva linan och svarade för en mycket fin dubbelräddning. I mitten av halvleken så svarade Lyckå för en bra upprullning och där deras högerytter driver in i straffområdet och blev nedriven och straffen förvaltade man på ett säkert sätt till en hemmaledning med 1-0. 
Högadal har sedan en dålig 10 minutersperiod då man blir alldeles för långa mellan lagdelarna och backarna blir lämnade ensamma när Lyckå lyfte långt och tog tillvara på andrabollarna. Vid 2-0 så skickar Lyckå en långboll och Högadal får inte undan bollen och hastigt men mindre lustigt så står det 2-0 på tavlan. Högadal repar dock mod och i den 37:e minuten så väggspelar sig Kevin och Filip snyggt igenom Lyckås försvar men när Kevin ska avsluta så trycks han ner i ryggen av en Lyckåspelare och får aldrig möjlighet att avsluta anfallet. Den givna straffsparken viftas bort av dagens domare och i anfallet efter så skickar Lyckå långt igen och efter att ha vunnit denna nickduell så var deras anfallare helt sopren vid straffområdet och med ett mycket distinkt avslut så var det 3-0 för hemmalaget. Detta kändes som sagt otroligt tungt och det var med hängande huvuden som spelarna gick in till paus.

2:a halvlek: Högadal satsade allt på ett kort i början av den andra halvleken och man skapade ett flertal mycket farliga hörnor och ett antal skott, men inget av dessa träffade mål och då är det svårt att göra mål. Som så ofta efter att man ej har fått utdelning så kommer motståndarna och untnyttjar sitt läge istället och precis detta hände efter slarv i Högadals försvar då hemmalaget lyckas bryta ett uppspel och spela sig snyggt igenom Högadalsförsvaret och placera in 4-0 bakom en chanslös Mattis i målet. Resten av matchen bevakade Lyckå skickligt matchen och även om Högadal fortsatte att skapa härnor och målchanser så fanns inte den rätta skärpan och fokuset för att kunna få Lyckåmålvakten att kröka rygg.
I slutet av matchen så skjuter Filip Svensson in ett skott/inlägg som på något sätt lyckas leta sig igenom alla spelarna i straffområdet och in i den bortre burgaveln och målnollan var spräckt.  Strax efteråt så blåser domaren av matchen och slutresultatet blev 4-1.


Sammanfattningsvis: Spelmässigt så var inte det offensiva spelet alls så dåligt, dock blev vi väldigt hårt straffade när vi blev långa i lagdelarna och Lyckå lyckades att låsa sig kvar i anfallsområdet efter att man hade lyft långt. När vi själva inte utnyttjar våra målchanser så gäller det att vi är kompakta bakåt och på så sätt inte bjuder på några enkla lägen för motståndarna. Lyckå var mycket mer kliniska och fokuserade i de lägen som uppstod och som alla vet så är det att göra mål som detta spel går ut på och detta lyckades vi inte med mer  än en gång under fredagskvällen. Vi får slicka såren och ta nya tag i nästa match.

Lyckå FF - Högadals IS 4-1 (3-0)
HIS: Filip Svensson 1 mål

/ Martin Lundberg
Dags för match i division 4 igen!
2018-08-03 06:08
HIS ska möta Lyckå FF borta
Ikväll drar division 4 igång igen för våra vinröda grabbar! Högadal ska bege sig till Lyckåvallen för att möta Lyckå FF. Senast de här båda lagen möttes så slutade matchen 1-1 uppe på konstgräset i Asarum. I tabellen ligger HIS femma men vil avslutade vårsäsongen på ett väldigt bra sätt där vi tog 10/12 poäng på de avslutade fyra matchena efter segrar mot Trion, Saxemara , Kristianopel och en oavgjord match mot Hällaryds IF. Kan vi starta höstsäsongen på samma fina sätt som vi avslutade vårsäsongen , det är frågan?

Våra motståndare Lyckå FF har efter 12 matcher spelat ihop 14 poäng och ligger i nuläget på en åttondeplats i tabellen. Lyckå gick till sommaruppehåll med en mindre god form då laget förlorade tre av sina sista fyra matcher innan uppehållet i målrika historier.

Bästa målskyttar Lyckå FF : Henrik Nilsson 7 mål,  Marcus Fransson 3 mål, Elias Pulkinnen Andersson 2 mål.

Bästa målskyttar HIS: Axel Persson , Filip Svensson, Mlte Nilsson & Kevin Wallin samtliga 4 mål

Flest varningar: Lyckå FF: Dennis Kuljanac 4 stycken, HIS: Marcus Borggren & Oliver Johansson 4 stycken.

Det känns väldigt roligt att matcherna drar igång igen och att få en bra start borta mot ett svårspelat Lyckå FF skulle vara väldigt bra! Jag hoppas och tror att Musses grabbar kan hitta ett vägvinnande spel och ta samtliga tre poäng med sig hem från Lyckå ikväll så jag tippar Lyckå FF- HIS 1-3

Matchstart 18:30
Plats: Lyckåvallen i Lyckeby

/ Martin Lundberg
Högadal besegrade Kristianopel!
2018-06-30 08:29
HIS egna produkter
Under fredagskvällen så skulle våra vinröda grabbar möta Kristianopel hemma på ett soligt Vägga IP.
Under den första halvleken så spelade hemmalaget stundtals riktigt bra och man hade ett väl fungerande passningsspel och en rörelse både med och utan boll vilket ledde till en fin anfallsfotboll. Tyvärr för hemmalagets del så lyckades inte den sista passningen och därför stod det också mållöst ända tills den 38:e minuten.
I den 38:e minuten fick Filip Svensson en krossboll ut på sin högerkant. Han tog emot bollen och vek inåt och från nästan 30  meter så skruvar han upp bollen otagbart upp i gästande målvaktens högra kryss. Ett väldigt vackert mål och en given kandidat till årets Högadalsmål när vi sedan summerar säsongen!
Sett till spelet under den första halvleken så kändes hemmaledningen väldigt rättvis och man gick även till paus med samma 1-0 ledning.

Den andra halvleken gick lite mer upp och ner gällande initiativet av matchen. Gästerna från Kristianopel var mycket mera aggressiva i sitt presspel under den andra halvleken och under dessa perioder av matchen skapade man flera farliga möjligheter efter hörnor och frisparkar som sveptes in mot Högadalsmålet. Högadal kom dock igen och via ännu en fin spelkombination så lyckades Filip Svensson i den 68:e minuten ännu en gång att bryta in från höger och avsluta med sin giftiga vänsterfot, fast denna gång vid målvaktens första stolpe och via hans desperata fingrar letade sig bollen in till en 2-0 ledning. 
Ledningen kändes aldrig riktig hotad innan gästerna reducerade i den 87:e minuten efter att man hade kommit runt på kanten och spelade bollen snett inåt bakåt där deras anfallare kunde slå in bollen i ett tomt mål. 
Hemmagrabbarna fortsatte att kämpa kopiöst och man hade verkligen gett sig den på att man skulle knipa samtliga tre poäng och glädjen och lättnaden när domaren blåste av matchen efter några minuters tilläggstid var påtaglig.

Det var en mycket stolt hemmatränare Musse Merzi som samlade grabbarna efter matchen och berömde dem för deras insats. I matchens slutskede så var det inte mindre än 5 spelare i hemmalaget som den gode Musse hade varit tränare för redan i pojklagssammanhang och det känns extra glädjande att spelare som har gått den långa vägen får dra på sig a-lagströjan i sin moderförening.
Detta var den sista matchen innan sommaruppehållet och HIS har spelat in 23 poäng på 12 matcher och ligger just nu 8 poäng efter serieledarna Saxemara IF, men som vi alla vet är serien lång och bollen är rund så allting kan hända!

Högadals IS- Kristianopel Goif 2-1 ( 1-0)
Målskyttar HIS: Filip Svensson 2
Nyheter från våra lag
Pojkar 05/06, 30/06 12:13 
Seniorer, 15/11 16:10 
Pojkar 05/06, 18/10 09:54 
Pojkar 05/06, 14/05 14:23 
 
Samarbetspartners