Högadals IS - Karlskrona UF 3-3
2018-03-10 20:00
Axel Persson
Idag mötte HIS - Karlskrona UF på konstgräset i Svängsta. Hemsidan fick tag i assisterande tränaren Axel Persson som gav sin syn på matchen.

Hur gick dina tankar inför matchen mot Karlskrona idag?
Vi har haft ett tufft träningsschema den senaste tiden, och det har märkts på grabbarna att den fysiska statusen blirvit bättre och bättre. Idag visste vi också att vi skulle få möta ett riktigt kvalitativt motstånd eftersom Karlskrona gick upp ifrån division 4 förra året och är i år nykomlingar i division 3.

Hur var den första halvleken?
I den första halvleken arbetade vi på bra i försvarsspelet samt att vi höll i och var mer rädda om bollen när vi själva hade bollinnehavet. Att just våga hålla i bollen och försöka ha ett eget bollinnehav var något som vi pratade om innan matchen. Låter man ett skickligt lag som Karlskrona bara ha bollen så kommer man aldrig att orka stå emot i 90 minuter. Vi hade också innan matchen pratat om att försöka straffa Karlskrona genom att sätta bollar in bakom deras högt placerade baklinje och detta föll verkligen väl ut i den första halvleken! Vi fick en fantastisk utdelning och 1-0 kom på en hörna och 2-0 efter en bollvinst högt upp i planen. Gästerna reducerade sedan till 2-1 på en straff men vi gick direkt upp efteråt och gjorde 3-1 efter ett fint spelmål där vi på nytt hittade in bakom deras backlinje. Det hade varit skönt att hålla 3-1 till paus men tyvärr reducerade Karlskrona till 3-2 efter ett fint kombinationsspel, men vi ledde i paus trots allt med 3-2.

Hur var den andra halvleken?
I den andra halvleken var vi nedtryckta och vi fick mest fokusera på att försvara oss. Många byten genomfördes under halvleken vilket också bidrog till att dra ner tempot i matchen. Trots detta så lyckades vi sticka fram i några farliga kontringar men till slut kvitterade ändå Karlskrona till 3-3 och det var rätt logiskt. Efter deras kvitteringsmål så skapade de inte så många fler heta chanser och när domaren blåste av matchen så var slutresultatet 3-3. Resultatet får väl betecknas som ganska rättvist då båda lagen hade varsin halvlek och det får ju ses som mer än godkänt att vi lyckades ge ett så pass spelskickligt lag som Karlskrona en tuff match. Detta var en match som gav oss många svar om vårt lags förmåga i år!

Någon/några spelare som förtjänar extra beröm?
Jag vill lyfta fram Oliver Johansson idag. Oliver gjorde två mål och var en mardröm för Karlskronas backlinje med allt sitt slit där framme. Alex Lindberg gjorde också en mycket bra match även när han fick gå in på en ovan position på mittfältet i den andra halvleken. Alex har varit ett utropstecken såhär långt på försäsongen och han har tagit stora kliv och verkligen vuxit fram till en av lagets stora ledare!

Målskyttar HIS: Oliver Johansson 2, Marcus Borggren 1

Vi från hemsidan tackar Axel för att han tog sig tid att svara på dessa frågor och vi önskar honom och hela laget ett riktigt stort lycka till redan på onsdag då vi ska möta Karlshamns United och Mjällby AIF i Svensk fastighetscup!

/ Martin Lundberg

Musses tankar inför matchen mot Karlskrona
2018-03-10 09:52
Musse Merzi
Hemsidan fick tag i vår tränare Musse och hann byta några ord med honom angående hans tankar och funderingar inför dagens match mot Karlskrona på konstgräset i Svängsta.

Hej Musse! Karlskrona står för motståndet idag. Dina tankar kring detta?
Karlskrona är ett riktigt bra fotbollslag så det ska bli inspirerande att få möta dem.

Vad vet du om dagens motståndare?
Karlskrona lyckades komma tvåa i serien förra året och genom ett lyckosamt kval så gick man upp och är numera nykomlingar i division 3. Förra året spelade man en väldigt teknisk, snabb fotboll med väldigt mycket rörelse, så vi kommer verkligen få att bekänna färg idag och det kommer att bli mycket nyttigt och lärorikt för killarna.

Vad blir det viktigaste för vår del i denna match?
Eftersom vi möter ett väldigt bollskickligt och duktigt lag så kommer inställningen och attityden hos oss vara väldigt viktig. Mina förhoppningar med denna matchen är att vi som lag kommer att göra en bra insats och att vi drar lärdom av det tempo som jag tror Karlskrona kommer att spela i, på så sätt utvecklas vi som grupp tillsammans.

Vi tackar Musse för att han tog sig tid och önskar honom och grabbarna lycka till vid dagens match mot Karlskrona. Matchstart 12:00 på Marieborgs konstgräsplan i Svängsta.

/ Martin Lundberg
Intervju med Johannes!
2018-03-07 06:02
Johannes Sjöberg
Hemsidan fick denna gång tag i Johannes Sjöberg som var snäll och svarade på följande frågor:

Ålder?
Jag fyller 19 år i mars.

Position?
Jag trivs bäst på högerkanten, antingen som högerback eller högerytter.

Hur länge har du spelat fotboll, hur många har du spelat i HIS?
Jag har spelat fotboll sedan jag var 6 år. I HIS går jag in på min tredje säsong.

Vilka är dina styrkor som spelare?
Jag ser mig själv som en hårt arbetande lagspelare och är hyfsat snabb.

Någon förebild på fotbollsplanen?
Torbjörn "gud" Nilsson

Vilken är din personliga målsättning inför fotbollsåret 2018?
Att fortsätta att utvecklas och att ha roligt.

Vilka förväntningar kan vi ha på årets HIS i division 4?
Jag tycker att vi ska hamna bland de fem främsta i serien.

Om vi träffas om tio år, vart i fotbollskarriären befinner du dig då?
Svårt att säga, kanske sitter jag som åskådare och tittar på fotboll.

Någon/några spelare som har imponerat lite extra på dig under säsongens träningar och matcher hittills?
Jag tycker att både Alex Lindberg och Marcus Borggren har varit väldigt bra under säsongen hittills. De har varit väldigt bra på både träningar och matcher!

Har du någon personlig egenskap som inte så många känner till om dig?
Jag har spelat innebandy tidigare så då får jag säga att jag tycker att jag är hyfsat bra på det.

Vem tycker du vi ska intervjua nästa gång?
Då tycker jag att ni ska fråga ut David Lamppu.


Från hemsidan tackar vi Johannes för att han tog sig tid att svara på dessa frågor och vi önskar honom och hela laget ett stort lycka till under fotbollsåret 2018.

/ Martin LundbergIntervju med Oliver!
2018-03-06 06:00
Oliver Johansson
Hemsidan lyckades att få tag i Oliver som snällt svarade på följande frågor:

Ålder?
18 år

Position?
Central mittfältare eller forward.

Hur länge har du spelat fotboll och hur många år i HIS?
Jag började att spela fotboll när jag var 6-7 år. I HIS går jag in på min tredje säsong.

Dina styrkor som fotbollsspelare?
Bra spelförståelse och en ganska bra högerfot.

Någon förebild på planen?
Marouane Fellaini och Paul Scholes

Vilken är din personliga målsättning för säsongen?
Att spela så mycket som möjligt!

Vilka förväntningar bör vi ha på HIS i årets division 4?
Jag tycker att vi bör sikta på topp-3

Om vi träffas om 10 år, vart i fotbollskarriären befinner du dig då?
Jag har ingen aning, antagligen har jag lagt fotbollsskorna på hyllan...

Är det någon i truppen som har överraskat positivt på dig hittills?
Albin Maliqi har varit väldigt duktig och visat stora framsteg!

Har du någon personlig egenskap som inte så många känner till om dig?
Det skulle nog vara min vänsterfot.....

Vem tycker du vi ska intervjua nästa gång?
Då tycker jag att ni ska grilla David Lamppu

Vi från hemsidan tackar Oliver för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar honom precis som hela laget all lycka till under fotbollsåret 2018!

/ Martin LundbergMusses tankar efter dagens matcher i Svensk fastighetscup!
2018-03-03 19:19
HIS tränare Musse Merzi!
Hemsidan fick tag i Musse som tog sig tid att svara på några frågor om dagens matcher på konstgräset nere på Svarta Led i Sölvesborg!

Dina tankar om matchen mot Hoby Gif?
 Jag tycker att vi svarar för en bra första match. Bitvis rullade vi boll på ett väldigt fint sätt och då gick det snabbt att komma till avslut. 
Något du kände att vi behöver utveckla?
Det vi  gjorde som inte var lika bra  var att vi slarvade på den sista tredjedelen av planen. Hade vi haft en större skärpa där så hade vi kunnat utnyttja våra lägen ännu bättre! Även om det är viktigt att vi vågar mycket när vi är det spelförande laget så är det också viktigt att välja det enkla beslutet istället för att välja det svåraste alternativet.

Någon spelare som förtjänar extra beröm?
Jag tycker att Alex Lindberg svarar för en väldigt fin match som han krönte med att dessutom göra två mål! Kevin Wallin var också mycket bra och låg bakom mycket av det vi skapade i vår offensiv!


Din tankar om matchen mot Hällaryds IF?
Denna match är jag inte alls lika nöjd med. Jag tycker vi är lite för fega i vårt spel och vi måste våga mycket mera än vad vi gjorde. Vi tog ledningen efter ett mål av Malte Nilsson, men efter Maltes ledningsmål så faller vi tillbaka alldeles för mycket och blir passiva. Genom att göra detta så tillåter vi Hällaryd att lyfta långt och på så sätt bli kvar i vårt straffområde. I Matchens sista spelminut kvitterade också Hällaryd och det målet gjorde att de vann gruppen på bättre målskillnad före oss, och det kändes så klart lite surt! Det som ändå var bra var att vi under hela matchen visade upp en krigarattityd och inställningen var bra även om vi inte var nöjda med vårt egna spel.

Någon spelare som förtjänar extra beröm?
Vår backlinje svarade för en helgjuten insats och de förtjänar verkligen beröm!


Hur ser den kommande träningsveckan ut?
Vi kommer att gå igenom dagens två matcher, vad som var bra och vad som vi behöver utveckla vidare. Vi kommer också att träna på som vanligt och nästa vecka ska vi även möta KUF i en träningsmatch vilket kommer att vara en väldigt nyttig erfarenhet för våra grabbar!

Från hemsidan tackar vi för att Musse tog sig tid att svara på dessa frågor. Att missa slutspelsrundan med ett insläppt mål i slutminuten är alltid tungt, men dagens två matcher gav ändå en seger och en oavgjord och grabbarna visar upp att årets HIS är svårslagna och har en härlig lagmoral!
Vår mittfältsdynamo Simon Gustavsson hörde precis av sig och berättade den glädjande nyheten att grabbarna hade gått vidare till slutspel som en av de bästa tvåorna! Detta innebär att vi är fortsatt kvar i Svensk fastighetscup! Härligt!

/ Martin Lundberg
Intervju med Johan Andreasson
2018-03-02 04:34
Johan på väg till en bortamatch från säsongen 2016.
Hemsidan hade förmånen att få tag i glädjespridaren Johan Andreasson som var snäll nog att svara på följande frågor:

Ålder?
Pass på den....

Position?
Spelar där tränaren placerar mig, blir dock ofta på det inre mittfältet och väldigt sällan som forward konstigt nog....

Hur länge har du spelat fotboll och hur många år har du spelat i HIS?
Jag började att spela på sent 80-tal så det har blivit några år nu. I HIS gör jag min tredje säsong.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?
Jag får väl säga att det är spelförståelsen. Utöver det så finns det inte mycket att skryta om...

Förebild på fotbollsplanen?
Tobias Linderoth. Han gjorde alltid sitt yttersta för lagets bästa utan att behovet att själv behöva synas.

Vilken är din personliga målsättning med fotbollsåret 2018?
Att jag ska hålla en jämn och bra nivå under hela året och att jag ska finnas som stöd och kunna hjälpa de yngre killarna i laget.

Vilka förväntningar tycker du att vi ska ha på HIS i årets division 4?
Jag tycker att vi ska vara med och kämpa i toppen av serien.

Om vi träffas om tio år, vart i fotbollskarriären befinner du dig då?
Antagligen är jag någon halvtaskig ungdomstränare för några stackars arma själar...

Någon som har imponerat extra på dig i truppen under träningarna hittills?
Jag har enbart kört individuell träning hittills så jag kan inte uttala mig om det ännu.

Har du någon personlig egenskap som inte så många känner till om dig?
Jag har en nästintill sjukligt hög ämnesomsättning....

Vem ska vi intervjua nästa gång?
Jag tycker att ni ska grilla Andy med några tuffa frågor....

Avslutningsvis ville Johan dela med sig av en ordvits....

Vad är det viktigaste att tänka på när man köper nya fotbollsskor?
De ska passa bra....

Från hemsidan tackar vi Johan för att han tog sig tid att svara på dessa frågor och vi önskar honom och hela laget ett stort lycka till under fotbollsåret 2018. Vi lovar även att göra allt som står i vår makt för att hitta en bättre bild på Johan...;-)

/ Martin Lundberg


Nyheter från våra lag
Seniorer, 15/11 16:10 
Pojkar 05/06, 18/10 09:54 
Pojkar 05/06, 14/05 14:23 
Superkidsen (både killar & flickor), 27/04 04-27 
 
Samarbetspartners