Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Extra Gölarunda 14/7!
2020-07-04 13:44

Extra Gölarundan v.29 Tisdag 14/7 mellan 15:00-19:00!!


Då årets Östersjöfestival är inställd så kommer Högadals IS göra något extra då vi kör en heldag för hela familjen med Gölarunda och roliga evenemang.

Med start som vanligt från klubbstugan (Björnvägen 1, Karlshamn).

  • God fika från Rockos konditori
  • Kampanj med massor av Sverigelotter, lotterier m.m. 
  • Vi bjuder på glass till alla barn. 


Viktigt att tänka på i coronapandemin när vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer:

● Max 50 personer åt gången vid starten inomhus

● Håll avstånd 

● Tvätta händerna

● Undvik folksamlingar 

● Stöd svenskt föreningsliv

● Fika gärna utomhus


Dela gärna informationen om denna extra Gölarundan och varmt välkomna!


#Gölarundan #HISfamiljen

Midsommar-intervju Mattis Wendel
2020-06-18 07:57
Vi brukar vanligtvis köra fredagsintervjuer men denna veckan får det bli en ”Midsommarintervju” så håll till godo när vi fick oss ett snack denna midsommarveckan med ingen mindre än en av våra målvakter i Mattis Wendel!

1. Först och främst. Varför fortsätta i Högadals IS när du kom hem efter varit ute på äventyr i världen?
- Min plan var från början att ta ett avbrott från fotbollen detta året. Plötsligt en dag i Malaysia får jag ett oväntat samtal från Fibban som berättar att han skrivit på som huvudtränare för Högadal. Jag och Fibban går way back och därför behövdes ingen övertalning, det var ett enkelt val att få representera Högadal även detta året. 

2. Hur känns det med nya tränare i form av Fibban och Musse? 
- Det känns som en perfect match, lite som Batman och Robin! 

3. Mål med säsongen
- Vi kommer bli svåra att slå. Truppen är bred med många kompetenta fotbollsspelare. Topp tre!

4. Vad tror du om eventuellt seriespel detta året?
- Det sägs att säsongen ska starta från och med den första augusti. Blekinge har dock legat lite efter i smittspridningen så den frågan överlåter jag därför till våra epidemiologer.
  
5. Till sist. Hur stort är suget på att springa ut på Vägga IP och spela seriematch?
- Tanken på ett soligt Vägga IP en lördagsförmiddag får mig att känna mig som ett barn på lilljulafton.

Vi tackar Mattis för en trevlig intervju och önskar han och laget en fin midsommar så är det snart dags för seriespel igen!

//skribent Fredrik Nilsson
Fredagsintervju Musse Merzi
2020-06-12 07:34
Intervju med Musse Merzi!

Då vi väntar på att säsongen ska dra igång vill vi ge A-lagets tankar om ovissheten om det blir seriespel i år eller ej, samt nuvarande status.

Vi fick ett snack med en person som har och betyder mycket för Högadals IS. Våran egen spelande tränare Musse Merzi. Musse som har HIS som moderklubb har kommit hem efter ett äventyr i Märserums IF.

 • Först och främst. Hur känns det att vara tillbaka Musse i Högadals IS? 

Det känns bra att vara tillbaka. Även om läget i okt/nov inte var den allra roligaste miljön att befinna sig i tog vi tag i problemet och löste det. Vi var länge illa ute, men de få spelare som stannade gjorde det med bravur samtidigt som vi la all vikt vid att skapa en trivsam miljö igen. 

* Hur har träningsupplägget varit under vintern/våren för laget?

Träningsupplägget har ju varit väldigt annorlunda. Risken med det tråkiga kring Corona är att spelare får mersmak på alla lediga helger de haft och att de i sin tur sedan väljer att inte fortsätta spela för att man kände att de va skönt med betydligt mer tid till annat. Vi har haft sådana tankar hos vissa spelare, men jag tror att i takt med att truppen växte och att vi aldrig varit under 15st på träningar kombinerat med en tilltalande träning så har vi tagit oss förbi den perioden. Nu har vi börjat lägga fokus på lite mer taktiska bitar som vi filar på inför seriestarten när den nu blir. Det viskas lite. 

* Hur känns det att arbeta tillsammans med Magnus ”Fibban” Fairbanks som ny huvudtränare och hur fördelar ni ansvaret?

- Det känns bra. Fibban är en härlig person. Han har lite problem med namn och vissa spelare har fått leva med ett danskt efternamn under några månader, men även Fibban har visat framfötterna där nästintill alla namn sitter. Uppdelningen funkar som så att Fibban har överblickande ansvar och jag stöttar när han så önskar, men ibland så bryter vi av med att jag tar led i träningar. Det kan vara skönt för boysen med en ny röst för så hög decibel det blir när Fibban tar ton behöver jag plocka med mig ett gäng hörselproppar från jobbet till grabbarna. Jag är övertyga att vi kommer komplettera varandra bra. 

* Vad tror du om seriespelet detta året?

- Svårt att säga. Vi har en stor trupp nu med bra kvalité, tyvärr lider vi lite av skador på en del tongivande och så är det för alla. Utgångsläget ser dock mycket ljusare ut nu än i februari/mars. Jag tror att om vi får en bra start kan det sluta hur som helst så jag håller den öppen. 

* Till sist. Vad betyder Högadals IS för dig? Och vad kännetecknar en äkta ”Röbagge”?

- Jag tror alla vet som känner mig hur mycket Högadal betyder. Försökte kapa bandet för att kunna fokusera på mitt jobb då jag vet att tankesätt ”jag ska bara” inte hade funkat i Högadal, men i takt med att jag kommit in i min nya tjänst så började det klia i huvudet igen med olika tankar etc. Mitt år i Märserum gick oerhört bra och laget trivdes jag med, men när plikten kallar lyssnar hjärtat! 🙂
Vi önskar Musse och laget stort lycka till när serien drar igång.

//skribent Fredrik Nilsson


Fredagsintervju Alex Lindberg
2020-06-05 09:13

Då vi väntar på om säsongen ska dra igång vill vi ändå ge A-lagets tankar om ovissheten om det blir seriespel i år eller ej, samt nuvarande status.

Vi fick oss en trevlig pratstund med en Alex Lindberg som är en av trotjänarna då han varit hos HIS ett par säsonger nu. Alex som har Asarums IF som moderklubb.1. Först och främst. Hur känns det att vara i Högadals IS? 


- Det känns lika bra som alltid, jag går in på min fjärde säsong. Folket från Asarum kallar ju mig Röbagge nu så det är här jag hör hemma. Trots att jag spenderade vintern i Dalarna med anbud från Norge och Malung så visste jag mitt val redan då. Det är Högadals IS som gäller!


2. Hur känns det med nya tränare i form av Fibban och Musse?


 -Intressant duo. Nu har jag ju förvisso inte varit med på allt för många träningar men jag skulle kalla Fibban för en oerhört frisk fläkt. Sprider energi och glädje, det smittar av sig på planen. Tillsammans med Musse så är jag säker på att de kommer bilda ett mycket kompetent tränarpar.

  

3. Mål med säsongen?


 - Jag vill inte säga för mycket här men jag tror att Högadals IS kommer vara en outsider i serien i år. Vi har en bred trupp där det finns mycket fotbollskompetens. Starka nyförvärv och ett sammansvetsat gäng. Jag säger att vi kommer minst topp fem. Vad tror du om eventuellt seriespel detta året?


4. Vad tror du om eventuellt seriespel detta året?


- Världen är som den är nu och det får vi acceptera. Men jag tror att statsepidemiolog Tegnell ger grön lampa på en presskonferens inom kort och då kikar vi igång ”Lilla Allsvenskan” igen. Ska grabbarna på Lister spela så kan väl vi också få spela?


5. Till sist. Hur stort är suget på att springa ut på Vägga IP och spela seriematch?


- Suget är enormt. Det är ju sommar påväg in och det är nu fotbollsplanerna är som grönast. Det finns så mycket man saknar med serien- snacket med Ankarcrona, Alex Perssons brasilianska egenskaper, brisen på Havsvallen i Sturkö, Gunnar Karlssons ”utbrott” mot domarna, derbyn mot de Gröne och laxarna, de låååånga bortamatcherna till öst och ja till och med Peter Wallins uppvärmningsmusik saknar jag. Det är dags nu, nu vill jag på med hemmatröjan inom kort.


Vi tackar Alex för en härlig pratstund och önskar han och laget lycka till när det väl är dags att dra igång säsongen!


// skribent Fredrik Nilsson

Spelarintervju Kristian Frostle
2020-05-29 14:35
Intervju med Kristian ”Kidde” Frostle!

Då vi väntar på om säsongen ska dra igång vill vi ändå ge A-lagets tankar om ovissheten om det blir seriespel i år eller ej, samt nuvarande status.
Vi fick oss en pratstund med en trotjänare som varit hos HIS några år, ingen mindre än våran allas ”Kidde”.

1. Först och främst. Hur känns det att vara i Högadals IS? 
- Det känns super! Alltid glädje i laget annars hade jag inte stannat så länge som jag gjort.

- 2. Hur känns träningsupplägget  för laget?
- Det känns bra då det behövs träningar! Men det tråkiga är att vi inte vet när säsongen börjar. Och då känns det onödigt att ha en bestämd tid! 

3. Mål med säsongen? 
- Först och främst att få lira seriespel igen! Men så bra lag som vi har iår borde vi hamna i toppen! 

4. Vad tror du om eventuellt seriespel detta året?
- Man får ju hoppas! Tror ju ändå att det kommer bli matcher.

- 5. Till sist. Hur stort är suget på att springa ut på Vägga IP och spela seriematch?
- Att denna pandemin ska vara över och att alla ska få lira boll igen ger mig glädje! Men såklart ska det bli grymt att få springa ut på Vägga IP.

Vi tackar Kidde för att han svarade på frågor och önskar han och resten av laget lycka till när serien väl drar igång!

// Skribent Fredrik Nilsson
Gölarundan+Lottakåren
2020-04-29 20:56
Söndag den 10 Maj är det som vanligt Gölarundan, dock blir det lite extra saker som händer samtidigt denna gång. 

I samarbete med Karlshamns Lottakår kommer representanter från kåren komma visa upp sin verksamhet.
Dom kommer befinna sig i klubbstugan samtidigt som Gölarundan är mellan 09:30-12:00. Även frågorna kommer denna söndag göras av Lottakåren och som kommer handla om deras verksamhet. 

Passa på och förena nytta med nöje, vi bjuder på fika som vanligt.

Tänk på i dessa virustider:
● Tvätta händerna
● Håll avstånd
● Undvik folksamlingar 
● Stötta er lokala handel
● Stöd svenskt föreningsliv
● Fika gärna utomhus

Varmt välkomna önskar Högadals IS och Karlshamns Lottakår!
Nyheter från våra lag
Seniorer, 03/04 12:50 
Seniorer, 29/03 15:27 
Seniorer, 29/03 15:11 
Fotbollsskolan 2020, 06/01 17:08 
Fotbollsskolan 2020, 06/01 12:34 
 
Samarbetspartners