Gölarundan och P-14
2018-04-22 06:10
En söndag tillsammans med Högadals IS
Idag söndag så är Gölarundan som vanligt mellan klockan 9:30-12:00 med utgångspunkt ifrån Högadalsstugan.
Vårt P-14 lag kommer även att spela sin hemmamatch mot Jämjö på Högadalsplanen med start klockan 11:00  och där  kommer kiosken att vara öppen så det går att köpa korv, kaffe och kakor. Med andra ord så har man riktigt goda förutsättningar denna söndag för en trevlig förmiddag tillsammans med Högadals IS!

Varmt Välkomna!

1-1 mot Lyckå FF
2018-04-21 06:13
Oavgjort i hemmapremiären
Under fredagskvällen så skulle våra vinröda grabbar ta sig an Lyckå i den andra omgången av Blekingefyran på konstgräset vid Asarums IP.

Första halvlek
Högadal svarade för en spelmässigt väldigt bra första halvlek ,där man verkligen försökte spela sig fram genom mittfältet och genom fina passningskombinationer och mycket löpningar utan boll så utsatte man gästande Lyckå för en enorm press främst under den första halvlekens första 30 minuter. Det stora spelövertag  man hade och de chanser man skapade gick antingen över, utanför eller så svarade Lyckås målvakt för bra räddningar och efter dessa första 30 minuter så kom Lyckå allt mer in i matchen och man skapade ett farligt läge där avslutet tog i ribban. Det sista som händer under den första halvleken är att Lyckå fick en hörna och man lyckas bita sig kvar i straffområdet och på en andraboll så sköt gästerna in en bortaledning till 0-1. Med tanke på hur spelbilden hade sett ut under långa stunder av den första halvleken så kändes detta väldigt orättvist och onödigt men det var trots detta gästerna som gick till pausvila med en 0-1 ledning. 

Andra halvlek: Högadal fortsatte att försöka spela sig fram till lägen genom mittfältet och man fick även en del hörnor med sig . Vid en av dessa hörnor så räddas bollen undan på mållinjen av ett vilt kämpande bortalag och vi på läktaren började undra om vi skulle få se några hemmamål i denna match med tanke på vilka lägen som inte förvaltades. Då som en blixt från klar himmel bestämmer sig Marcus Borggren för att prova lyckan från 35 meter, och som han gjorde det! Bollen flög som en projektil in i målet bakom en minst sagt överrumplad Lyckåmålvakt och hemmalaget hade kvitterat.

Gästerna var långt ifrån ofarliga och på sina omställningar och fasta situationer så skapade de farliga lägen och efter en sådan fast situation så fick Mattis sträcka ut sig i sin fulla längd för att tippa bollen utanför stolpen.  Det var dock ändå hemmalaget som stod för det mesta i målchansväg under den andra halvleken och Filip Svensson , Malte Nilsson och Alex Lindberg hade samtliga riktigt bra avslut men var det inte gästernas målvakt som räddade så var det ribban som stod i vägen för en hemmaledning. I matchens slutminuter så stack gästerna upp och fick ett friläge vid straffområdet men deras anfallare sköt över och hemmalaget kunde andas ut. Matchen sista farliga målchans gick till hemmalagets Kevin Wallin men hans vobblande skott lyckades inte överlista målvakten och när domaren blåste av så stod det 1-1 på resultattavlan.


Sammanfattningsvis: Högadal svarar för en spelmässigt mycket bättre insats än vad man gjorde i premiären borta mot Kristianopel. Man skapade väldigt många chanser och dessa borde ha bidragit till att samtliga tre poäng skulle ha stannat kvar hos de vinröda men ibland är inte fotbollen helt logisk. Många spelare svarade för stabila insatser och under den första halvleken så var både Oliver och Filip S väldigt delaktiga i det kreativa anfallsspelet vilket var roligt att se. Samtliga spelare i de bakre regionerna svarade för som vanligt stabila insatser och kan vi bara bli lite vassare på att förvalta alla målchanser så kommer en sådan här match att sluta med seger istället för oavgjort. Jag tycker att Musse kan vara nöjd med mycket av spelet, men samtidigt så vill vi vara lite revanschsugna för poängtappet och med denna inställning så ska Jämjö få en tuff match nästa vecka.

Högadals IS - Lyckå FF 1-1 (0-1)
Målskytt HIS : Marcus Borggren (55 min)

/ Martin Lundberg
Musses tankar inför hemmapremiären mot Lyckå!
2018-04-19 15:45
Musses tankar inför hemmapremiären mot Lyckå FF

Då var det dags för hemmapremiär!
Högadals IS – Lyckå FF Dags för HIS första hemmamatch och statusen på truppen är bra. Vi har haft en bra närvaro under hela veckan vilket underlättat i förberedelserna inför matchen mot Lyckå FF. Lyckå FF är ett lag som inför detta år värvade in Mikael Heimfors som tog sig an huvudansvaret. En bra tränare som jag tror kommer uträtta en hel del under säsongen. Lyckå består av många äldre spelare som med sin rutin kan slå de flesta lagen i serien. Det gäller att vi har ett högt bolltempo och bra rörelse för att få de ur balans. Vi förlorade mot Lyckå båda matcherna förra året så vi är grymt revanschsugna vilket jag kan tänka mig även Lyckå är som kommer från en 0-1 förlust mot AIK Atlas.

Från hemsidan tackar vi Musse för att han tog sig tid och vi önskar honom och hela laget ett stort lycka till i hemmapremiären mot Lyckå FF!

/ Martin Lundberg
Superknattarna
2018-04-18 21:33
HIS superknattar!
Nu är det äntligen dags! Från och med nu på lördag den 21/4  mellan klockan 10:00 - 11:00 så kör våra superknattar träningar på Högadalsplanen. Träningen kommer att vara mellan 10:00-11:00 varje lördag!
Nu är kulan verkligen i luften, kör hårt våra superknattar!
Seger i premiären!
2018-04-14 18:40
Mattias och Kevin - Mål och assistkungen i premiären!
Det blev en härlig seger i premiären borta mot Kristianopel på Jämjö IP!
Här nedan kommer min högst personliga reflektion av årets premiär!

1:a halvlek: 

Det var hemmalaget Kristianopel som inledde matchen starkast då man spelade väldigt aggressivt och hade en hög press på oss. Efter att de första och värsta nervositetsknutarna hade luckrats upp hos de vinröda så började vi så sakteliga ta över spelet och bollinnehavet. Kristianopel var dock alltid farliga vid sina omställningar och Mattis fick rädda några skott men någon riktigt högkalibrig målchans skapade inte hemmalaget utan halvlekens bästa målchans fick Simon Gustavsson då han på en andraboll efter en högerhörna fick en härlig träff på bollen men dessvärre gick bollen via ribban och över istället för att ge oss en 1-0 ledning. Under den första halvleken skulle även Johan Andreasson få ett gult kort och detta kort skulle visa sig bli dyrbart i början på den andra halvleken. Till paus gick båda lagen med ett 0-0 resultat men känslan var att det var HIS som hade mest boll och försökte spela sig igenom mittfältet till farliga lägen medan hemmalaget var väldigt snabba i sina omställningar de gånger vi tappade bollen på mittfältet.

2:a halvlek: 

Den andra halvleken hinner knappt börja innan Johan Andreasson får sitt andra gula kort och därmed blir utvisad. Detta var Johans första utvisning någonsin och vi fick ändra om lite då vi lät Kevin ligga kvar ensam på topp och spelade snarare ett 4-4-1 spel istället. Det konstiga med fotboll är att ibland krävs det en motgång för att man ska ta sig samman och istället för att det var hemmalaget som drog nytta av det numerära överlaget så var det istället HIS som höll i taktpinnen och lät bollen göra jobbet. Vi hade dock väldigt svårt att få till de där riktigt farliga målchanser och i mitten av halvleken så märkte man att orken började tryta lite hos de våra. Robban och Filip S byttes av mot Mattias och Mansor i den 67:e minuten. Spelet i matchen från minut 65-85 präglades av mycket kamp och det var hemmalaget som skapade det lilla i målchansväg men backlinjen tillsammans med Mattis i målet agerade väldigt stabilt. 
Vid ett tillfälle  under denna period var vi i publiken dock säkra på att hemmalaget skulle ta ledningen. Hemmalaget kom i en omställning på sin vänsterkant och spelade in bollen i mitten där man bara skulle lägga in bollen i tomt mål men på något konstigt och turligt sätt för våran del så studsade bollen till och det givna målet uteblev. Direkt fick man känslan på läktaren att klarar man sig från baklängesmål vid sådana lägen så kan vi nog mycket väl få till ett eget mål framåt trots ett sämre spel  av oss själva och mycket riktigt så skulle vi få ett sådant läge. I minut 86 hinner Kevin upp en långboll nere vid hörnflaggan till höger och med ett mycket fint inlägg når  han ytan precis vid halvcirkeln vid straffområdet och där dyker Mattias upp och mycket behärskat och snyggt slår han in på halvvolley 1-0 till HIS. Vilt jubel på planen och bland oss på läktaren! De sista minuterna av matchen var det fortsatt mycket kamp från vår sida och Mattis gick ut och boxade eller plockade ner de inlägg som kom in i straffområdet och när domaren blåste av efter dryga 93 minuter stod det 0-1 på tavlan och de vinröda hade avgått med segern!


Kristianopel - Högadals IS 0-1 (0-0) Mattias Olofsson 86 

Sammanfattning:

Det känns himla skönt att kunna starta säsongen med en trepoängare. Spelet var stundtals småtrevligt för att  sedan vissa stunder vara lite krampaktigt med bristande passningskvalitet. Det som är så underbart med idrotten fotboll är dock att man kommer otroligt långt på lagmoral, vilja och kämpaanda och det visade varenda vinröd upp idag och en vinst är alltid en vinst! Detta var verkligen en lagseger men om jag ska lyfta fram några ess i rocken så måste jag säga att Mattis agerade med stor pondus i målet, Boogie var som vanligt väldigt bra men i mina ögon var nog dagens bäste HIS:are Simon Gustavsson! Han var förutom ett väldigt fint ribbskott framåt otroligt solid i försvarsspelet och som vanligt pushar han sina lagkamrater på ett positivt sätt vilket gör att omgivningen vågar mycket mera! Fotbollssäsongen 2018 är igång och vi inledde med en seger och det känns väldigt bra! Hemmapremiären är på fredag i Asarum och mer information och Musses tankar kring hemmapremiären kommer under veckan! Nu suger vi på denna segerkaramell och så tar vi nya tag nästa helg! Väl mött då!

/ Martin Lundberg
Intervju med Kevin Wallin!
2018-04-14 07:21
Kevin Wallin
Hemsidan fick tag i Kevin lagom till seriepremiären och han var snäll att svara på följande frågor:

Ålder?
Jag ska fylla 23 år!

Position?
Jag spelar där tränaren placerar mig, men jag trivs bäst i en ganska fri roll!

Hur länge har du spelat fotboll och hur många år har du varit i HIS?
Jag började att spela fotboll i IFK Karlshamn när jag var 6 år gammal. I Högadal har jag spelat 12 eller 13 år. Jag gör min åttonde säsong i seniortruppen.

Vilka är dina styrkor som spelare?
Jag är en mentalt starkt spelare och att jag vågar trycka på

Någon förebild på fotbollsplanen?
Zinedine Zidane!

Vad har du för personlig målsättning med fotbollsåret 2018?
Jag vill ha en stabil form under hela fotbollsåret. Att kunna prestera i 90 minuter match efter match!

Vilka förväntningar bör vi ha på HIS i årets divison 4?
Jag tycker att vi ska sikta på en topp-4 position

Om vi träffas om tio år, vart i fotbollskarriären befinner du dig då?
Då har jag definitivt lagt av!

Någon/några spelare som har imponerat lite extra på dig under försäsongen?
Då jag bara har varit med vid matcherna eftersom jag bor i Lund så kan jag inte uttala mig om träningarna, men på matcherna har Alex Lindberg imponerat på mig!

Besitter du någon egenskap som inte så många känner till om dig?
Det skulle väl i sådana fall vara att jag gillar att vara ute i naturen så mycket jag kan.

Vem tycker du vi ska intervjua nästa gång?
Då tycker jag ni ska grilla Ridvan Maliqi!

Från hemsidan tackar vi Kevin för att han tog sig tid att svara på dessa frågor! Vi önskar Kevin och hela laget ett stort lycka till vid dagens seriepremiär mot Kristianopel och under hela fotbollsåret 2018!

/ Martin Lundberg
Nyheter från våra lag
Fotbollsskolan 2018, 25/03 19:44 
Seniorer, 15/11 16:10 
Pojkar 05/06, 18/10 09:54 
Pojkar 05/06, 14/05 14:23 
 
Samarbetspartners