Superknattarnas resultat i cupen!
2018-05-20 19:55
Superknattarna har varit iväg på cup!
Under söndagen så var våra superknattar iväg på cup. Resultaten blev följande:

HIS-Rödeby 6-6
HIS- Asarum 4-3
HIS-Mjällby 1-4
HIS-IFK 3-3
HIS-Kallinge 1-1

Riktigt bra kämpat alla inblandade! Härlig inställning, glädje och kamratskap har visats upp under dagen. Precis när fotbollen är som bäst!
Bra jobbat Superknattarna!

/ Martin Lundberg

Cup för Superknattarna!
2018-05-15 06:40
Cupdags för superknattarna!
Cup 20/5 Ronneby kl.10.00 till ca: 16.00 . Samling Högadalstugan 09.15 medtag matsäck. Träning som vanligt lördag 10.00 matcher spelas 3 mot 3 6-8 år. 
Referat HIS - Sölve
2018-05-14 18:27
Musses tankar om helgens match mot Sölve
Högadal – Sölve BK

En tuff match på förhand. Sölve BK har startat säsongen väldigt blekt och behöver plocka poäng för att inte halka efter allt för mycket. Truppens status inför denna match var det inga problem med, däremot var de en konstig känsla inför denna match som jag inte riktigt gillade. Högadal har de senaste 3 åren haft de lite kämpigt med just Sölve BK. 

Första halvlek: 
Vi startar matchen väldigt piggt och gör mål redan i minut 3 genom Filip Svensson som kontrollerat tar med sig en genomskärare och placerar bollen till vänster om målvakten. En underbar öppning utav matchen som faktiskt höll i sig första 15 minuter. Malte Nilsson var ytterst nära att via inlägg från Robert göra 2-0, men Sölves målvakt lyckades med en fin räddning ut till hörna. 

Sedan börjar det som jag inför matchen inte riktigt kunde sätta finger på. Vi slarvar med enkla passningar och tar för lång tid på oss i beslutsfattandet. Fanns mycket i vårt sätt att vilja spela man inte riktigt levde upp till som ett lag som gjorde att Sölve mer och mer tog över. Sölve BK lyckades sedan kvittera i minut 20 via Oscar Torstensson. 

Andra halvlek:

Vi öppnar andra halvlek återigen väldigt starkt och i minut 47 lägger Axel Persson en mycket fin genomskärare till Kevin Wallin som springer på en 50/50 boll mot målvakten i Sölve BK. Kevin hinner före och petar bollen förbi målvakten och blir också kraftigt kapad. Jag har både sett och dömt väldigt många situationer där man på bara några sekunder ska göra en bedömning, men såhär säker jag var denna händelse på ett rött kort har jag aldrig varit under alla mina år inom fotboll. Helt ren med målvakt och i nästa tillslag hade varit mål = frilägesutvisning. Inget snack om saken, solklar. 

Sölve BK är fruktansvärt giftiga i omställningarna och lyckas i minut 56 hitta Johan Persson som ger laget ledningen med 1-2, en oerhört bitter utveckling av matchen. Under hela andra halvlek trycker vi ner Sölve och skapar ett par riktigt svettiga chanser som bara inte ville in. Sölve BK hade sina uppstickare och var emellanåt otroligt jobbiga med sina giftiga kontringar och spelare som löpte på allt, men i minut 69 kliver evighetsmaskinen Kevin Wallin fram och gör mål på ett inlägg av Simon Gustavsson. Otroligt skönt, men de vara inte länge innan nästa kalldusch kom. I minut 84 vinner Sölve boll och lägger den på djupet som vår högerback försöker täcka ut till inkast, blir nedriven och alla väntar på en frispark som uteblev och i näste skede kommer ett inlägg där Sölve gör 2-3 som också blir slutresultatet. 


Idag förlorade vi pga att Sölve hade något vi inte hade, attityd och en mycket bra inställning under hela matchen. De gör 3 mål och vi gör 2, enkel matematik. Att utvecklingen borde blivit annorlunda enligt mitt tycke, absolut. Fast nu är det en ny vecka och på lördag väntar Jämshögs IF.
Hoby IF - Högadals IS U 2-6
2018-05-09 14:52
Johannes Sjöberg som poserar framför alla sina pokaler han vunnit på 60m. Snabbare än Usain Bolt.

Första matchen för U-laget där vi mönstrar ett mycket intressant lag. Under uppvärmning märkte man att killarna var ordentligt spelsugna och det skulle man visa direkt från start.

Redan i minut 1 hittade man vår vindsnabbe Johannes Sjöberg på högerkanten som placerade in 0-1 bakom Hobys målvakt. Vi fortsatte spela bra och bibehöll ett fint och vårdat passningsspel som gav många fina chanser att utöka ledningen på, men Hobys unga målvakt gjorde det tufft för oss att hitta nät. I minut 20 så har vi en fin kombination som slutligen landar hos Alexander Stenfelt som enkelt rullar in bollen i mål. Tredje målet kom via ett inlägg från Gezim som via en Hoby spelare går rätt in i mål, 0-3 efter ca 30 min spelade. Sedan gick tempot ner sig lite och man slappnar av vilket straffade oss via en Hoby spelare som bryter en svag passning i försvaret och som enkelt får avsluta ostört 1-3. Efter missberäkningen så skruvade man upp tempot och lyckas göra 1-4 återigen via ett inlägg av Victor Lindberg som tar på en Hoby spelare och in i mål. Något vi var extremt effektiva på var att ta oss förbi via kanterna vilket Mansor och Johannes visade prov på och återigen är det ”Jonne” som med sin snabbhet löper ifrån två försvarare och placerar in bollen i mål, 1-5 står sig halvleken ut.  Till andra halvlek bestämde vi oss för att spela enkelt och våga äga boll. Vi började omgående med att skapa flertalet chanser, men återigen så kliver Hobys unga målvakt fram och gör ett par riktigt svettiga räddningar. Ett till mål skulle komma och det av vår yngsta spelare i truppen, Tamem Sattar. Efter ett inlägg hamnar bollen hos Tamem som tunnlar målvakten och 1-6 är ett faktum. Slutresultatet blev ändå 2-6. Vill ge ett stort beröm till hela laget. Extra plus till Johannes för sina fina prestationer vid båda målen.

 

/Filip T & Musse M

 

Referat Listerby IK - Högadals IS
2018-05-07 19:51
Målskyttarna mot Listerby : Robert, Filip , Malte
Under söndagen så skulle våra vinröda pojkar ta sig an Listerby IK på vackra Åsavallen!

1:a Halvlek

Det var en otroligt intensiv start på den första halvleken där de våra tvingade fram hemmalagets målvakt till en fin benparad och Listerby svarade med en dubbelhörna där den senare av dem seglade hela vägen till den bortre stolpen och ut. Efter denna intensiva inledning så lugnade spelet ner sig lite under den kommande tiominutersperioden. I Matchminut 13 så får Robban bollen och driver framåt men rivs ner cirka 30 meter från motståndarmålet. Robban kände kanske på sig att det var hans dag för i vilket fall som helst så svarar han för en fantastisk frispark som via ribban gick in bakom Listerbymålvakten!
I mitten av halvleken så kändes det som om Listerby var på väg att ta över matchen då de vann allt fler närkamper och deras bollar in bakom Högadals backlinje skapade oreda mer än en gång! Mattis längst bak spelade dock mycket stabilt och med pondus vilket gjorde att de vinröda höll undan. I  matchminut 37 så accelererar Kevin sig ner till den förlängda mållinjen och hans inlägg går via en hemmaförsvarare fram till Filip Svensson. Filip tar ner bollen och skjuter en mycket fin halvvolley helt otagbart nere vid vänsterstolpen och vilt jubel utbröt bland grabbarna på plan och bland de tillresta på läktarna. 
Blott fem minuter senare så kombinerar sig Högadal fram fint på vänsterkanten vilket belönas med en hörna. På denna hörna så studsar bollen fram och tillbaka flera gånger innan Malte Nilsson med ett distinkt högerskott placerar in 0-3! Detta kändes fantastiskt bra och det måste samtidigt  ha känts otroligt tungt för Listerby som spelmässigt hade svarat för en bra insats. Vi gick dock till paus med en 3-0 ledning!

Andra halvlek:

Listerby började bäst i den andra halvleken då de agerade lite mer desperat och beslutsamt än våra killar. De skapade dock inga direkta farligheter utan det kändes som om HIS arbetade sig allt mer in i halvleken och man väntade bara på att en djupledningspassning bakom hemmalagets backlinje skulle friställa någon vinröd. I den 65:e minuten så erövrade Marcus Broggren bollen och satte av framåt. Han passade till Filip som satte bollen i djupet till en framrusande Boogie. 12-15 meter utanför blev det en våldsam kollision mellan boogie och hemmalagets målvakt som hade gett sig ut för att rensa undan bollen. Marcus fick ont men kom upp på benen igen, värre gick det för Listerbys målvakt som tyvärr bröt fotleden i denna duell. Domaren blåste tillfälligt av matchen och ambulans ringdes in.
Samtliga spelare i de bägge lagen samlades vid sina respektive bås och många gick fram för att önska Listerbymålvakten ett stort krya på sig. Efter cirka 25 minuter så kommer ambulansen och kan ta med den skadade spelaren till akuten i Karlskrona. När domaren blåste igång matchen igen så dröjde det innan det blev något riktigt anfallsspel, det kändes som om båda lagen tänkte på annat och det skapades inte många heta chanser. Högadal fick ett friläge då Filip Svensson kom fri men hans vänsterskott räddades, hemmalaget fick kvar bollen i vårt straffområde och en Listerbyspelare blir fälld i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Denna straffspark förvaltade hemmalaget på bästa sätt och bara minuten senare så blåste domaren av matchen och vi hade vunnit med 3-1.


Sammanfattning: Vi är väldigt effektiva under den första halvleken och vi har flera fina spelkombinationer där vi missar den sista passningen, annars hade vi nog kunnat göra ännu fler mål under den första halvleken. Stundtals var vi pressade av Listerbys fysiska spel och deras bollar in bakom vår backlinje skapade problem för de våra. Den andra halvleken blev pga den hemska skadan väldigt förryckt och matchen kom aldrig in i något riktigt matchtempo men vi var aldrig hotade att tappa matchen utan vi svarar för en sammantaget rätt stabil bortamatch. Efter fyra matcher har vi lyckats spela in 10 poäng vilket är väldigt bra! Nästa match spelas på lördag då vi tar oss an Sölve BK, då hoppas vi på ett bra spel och tre nya poäng!


Listerby IK- Högadals IS 1-3 (0-3)

Målskyttar HIS : Robert Wahlström, Filip Svensson, Malte Nilsson

/ Martin Lundberg
Mattis tankar inför matchen mot Listerby IK
2018-05-05 05:28
Mattis Wendel
Hemsidan fick tag i vår duktige målvakt Mattis Wendel som var snäll nog och tog sig tid till att svara på lite frågor inför helgens match borta mot Listerby IK.

Hur tycker du att seriestarten har varit?

Serien har varit ungefär så som jag hade förväntat mig. Det är bra att vi ännu inte har förlorat någon match men att det bara blev 1-1 hemma mot Lyckå är en gåta, den matchen borde vi också ha vunnit.

Hur tycker du att försvarsspelet har sett ut?

Försvarsspelet fungerar bra tycker jag. Två insläppta mål på tre matcher är ett bra facit. Det gäller bara att samtliga tar sitt jobb och är tuffa i kampspelet. När vi är kompakta och jobbar tillsammans är det få bollar som kommer igenom laget!

Vad tycker du att vi behöver förbättra och utveckla?

Det är endast smådetaljer skulle jag vilja påstå. Det primära är att vi ska våga mer i den sista tredjedelen och skjuta mer!

Någon/några medspelare som har imponerat lite extra på dig under säsongsupptakten?

Kevin Wallin, Filip Svensson och Marcus Borggren

Vad vet du om Listerby IK och hur tror du att matchen slutar?

Jag brukar inte analysera motståndarna så mycket. Men jag vet att Listerby har inlett säsongen knackigt. Vi ska dock inte fokusera på statistik, de kommer vara taggade till 1000.
- Högadal vinner med 3-0

Från hemsidan tackar vi så mycket för att Mattis tog sig tid att besara dessa frågor och önskar honom och hela laget ett stort lycka till i matchen på söndag borta mot Listerby IK
Nyheter från våra lag
 
Samarbetspartners